Index Gids
Image default
Woning en Tuin

Haal het Zweedse landschap naar de achtertuin

De Zweden staan bekend om hun uitzonderlijke landschap van enorme meren en gigantische bossen, maar vooral ook om de huizen die in dat landschap te vinden zijn. De huizen hebben allemaal typische kleuren, die strekken van matblauw tot pastel geel en daarnaast nog in vele bruintinten beschikbaar zijn. De pastelkleuren verf kun je ook in Nederland verkrijgen bij niemand minder dan Moose Färg. De houtverf is gebaseerd op het Zweedse recept, dat als volgt tot stand komt. Een mengsel van tarwemeel, roggemeel, lijnolie en water wordt verhit tot het kookpunt, waarna een natuurlijk aardpigment toegevoegd werd.

Hoewel het Zweedse recept bijzonder conserverend is, heeft Moose Färg er zijn eigen draai aan gegeven, zodat het ook voor Nederlandse bodem een goedwerkende verf is. De matte verf maakt de houtnerf zichtbaar en zorgt ervoor dat het hout tot leven komt. Op die manier komt er een optimaal resultaat tot stand dat verbazingwekkend lijkt op het Zweedse voorbeeld. Wil jij het Zweedse landschap ook naar jouw achtertuin halen? Lees dan snel verder over het beitsen van hout.

Bij het beitsen is het van belang dat de afgebladderde verflaag volledig verwijderd wordt door middel van een hoge drukspuit. Vervolgens kun je beginnen met het aanbrengen van de houtverf. Belangrijk is dus om te weten dat er geen grondlaag nodig is om overheen te verven. Daarnaast heb je keuze uit drie verschillende soorten Moose Färg, waaronder dekkende verf, kleurloze verf of White Wash beits. Lees meer hierover op de website van Moose Färg en laat je adviseren over de verfkeuze. Door het grote aantal mogelijkheden en de ervaring van Moose Färg met houtbeits kunnen wij gericht en specialistisch advies geven over het verven van houten oppervlaktes in de buitenlucht of binnenruimte.

Benieuwd naar dat wat Moose Färg allemaal te bieden heeft? Neem dan een kijkje op de website!

Voor meer info : https://www.moosefarg.nl/

Gerelateerde artikelen

Haal warmte en huiselijkheid in huis met een houten keuken

Welke heggenschaar ga je gebruiken?

De beste schuifdeurrails op de markt