Index Gids
Image default
Woning en Tuin

Een kloostertafel koop je voor het leven

Zoekt u een nieuwe tafel, maar wilt u niet “meer van hetzelfde”? Wilt u een robuuste tafel die jarenlang mee gaat, ook als uw interieursmaak verandert? Koop dan een kloostertafel.

De kloostertafel is een succesverhaal dat -letterlijk- al eeuwen teruggaat. In de Middeleeuwen, toen monniken dagenlang aan het schrijven waren ontstond de behoefte aan een stevige tafel. Deze tafel moest niet alleen geschikt zijn voor langdurig schrijfwerk, maar was ook de plek waar gegeten werd. De oplossing was een oerdegelijke tafel van eikenhout.

Tegenwoordig heeft het kloosterleven een veel minder prominente rol binnen onze samenleving. De rol van de kloostertafel is echter alleen maar gegroeid. Want niet alleen geestelijken hebben nood aan een stevige tafel. Iedereen heeft baat bij een tafel die tegen een stootje kan.

Tafel als centrale plek

Voor gezinnen is de kloostertafel de centrale plek in huis. Hier wordt gegeten, gepraat en gespeeld. Dat de tafel daarbij soms nogal wat te verduren krijgt is geen probleem, want hij kan tegen een stootje.

Het leuke is dat een kloostertafel altijd kan, ongeacht je interieurstijl en smaak. Het eikenhout heeft een warme, natuurlijke en authentieke uitstraling en kan gecombineerd worden met alle materialen. Daardoor staat hij mooi in een industrieel interieur met veel steen en metaal, in een landelijk interieur waarin hout de boventoon voert en zelfs in een minimalistisch interieur waar de tafel nét dat contrast biedt waardoor je huis tot leven komt.

Kloostertafel online of in de showroom

Bij het kopen van een tafel ga je niet over één nacht ijs. Laat je inspireren in de webshop van Tafels99, of bezoek de showroom in Zevenaar (bij Arnhem). De tafels in de webshop zijn uit voorraad leverbaar, waardoor de levertijd 10-15 dagen is.

Denk niet dat je keuze beperkt is door wat je in de webshop of showroom ziet. Bij Tafels99 maken we alle tafels zelf, in onze eigen werkplaats. Dat betekent dat we zo goed als alles kunnen leveren waar jij je zinnen op hebt gezet. Dus ook als je een tafel met ongebruikelijke afmetingen wilt, een afwijkende vorm of in een specifieke kleur.

Wil jij een eikenhouten kloostertafel op maat laten maken? Praat dan eens met een van onze adviseurs. Samen zetten we je wensen op een rijtje, zodat we je een mooie offerte kunnen aanbieden. Deze is uiteraard geheel vrijblijvend. Maak direct een afspraak en zet de eerste stap naar een uniek meubelstuk dat helemaal van jou is.