Index Gids
Image default
Woning en Tuin

Taxus online kopen

Het plaatsen van een taxus in de tuin is een investering voor de toekomst. Deze klassieke boom geeft uw tuin een elegante look met zijn groenblijvende bladeren en is lange tijd blijvend, zelfs als hij niet wordt gesnoeid. Deze plant is een uitstekende keuze als je een tuin wilt creëren die het hele jaar door verzorgd uitziet. Deze boom kan ook worden gebruikt als een scherm voor privacy of als een natuurlijke afscheiding van uw tuin. Met de juiste verzorging en voeding kan de taxus uw tuin een aantrekkelijke en stijlvolle look geven die jarenlang meegaat. 

Een heester is een prachtige en veelzijdige boom die uitstekend past in vrijwel elke tuin. Deze groenblijvende boom heeft een dicht bladerdak en is daarom ideaal als haag, maar kan ook als solitaire boom geplant worden. 

Taxus in een leuke vorm knippen 

De taxus is bovendien zeer winterhard en kan goed tegen snoeien. Hierdoor is het mogelijk om de boom in allerlei vormen te knippen, zoals een bol, kegel of haag. Door zijn trage groei kan de heester bovendien tientallen jaren oud worden, waardoor hij een blijvende investering is in de tuin. 

De taxus heeft niet alleen een decoratieve functie, maar wordt ook al eeuwenlang gebruikt voor zijn medicinale eigenschappen. Zo wordt deze heester bijvoorbeeld gebruikt voor de behandeling van kanker en is het een belangrijke bron voor de productie van chemotherapie. 

Of je nu op zoek bent naar een mooie haag of een bijzondere boom voor in de tuin, de taxus is een uitstekende keuze. Het is een sterke en mooie boom die vele jarenlang van waarde zal zijn voor elke tuinliefhebber.

https://www.haagplanten-heijnen.nl/taxus