Spring naar inhoud

Ondernemingsplan voor de bank

De startende ondernemer en de behoefte aan een ondernemingsplan

U vraagt zich kennelijk af wat de meerwaarde is van een ondernemingsplan. Om kort te zijn, de ondernemer die minder dan 3 jaar staat ingeschreven bij de KVK wordt namelijk gezien als starter door de bank. Hij heeft dus een ondernemingsplan nodig als hij een aanvraag voor financiering in wil dienen bij zijn huisbankier, Qredits, private investeerders of crowdfundplatformen. Het business plan is niet alleen belangrijk voor de financier maar ook voor u zelf: u begrijpt zodoende uw markt en uw positie daar in, uw concurrenten en substituten, de sterktes en zwaktes van uw bedrijf intern en de mogelijkheden en bedreigingen extern. Het bedrijfsplan is dus een richtinggever bij het uiteindelijk betreden van uw markt en de mogelijkheden daar in.

Ondernemingsplan door ons op maat laten maken

U heeft het al druk genoeg met alle voorbereidende werkzaamheden voor uw op te starten onderneming zoals het opvragen van offertes, verzekeringen vergelijken, zakelijke bankrekeningen vergelijken, bezoeken aan de KVK, verrichten van acquisities, bezoeken van leveranciers etc. Er is dan weinig tijd om een plan te schrijven met uitputtend marktonderzoek en/of er is bijvoorbeeld beperkte financiele kennis aanwezig zijn om de financiele hoofdstukken uit te werken. Maar wees niet bang, dit alles hoeft u niet zelf te doen, u kan namelijk door ons kantoor uw ondernemingsplan laten maken volledig en op korte termijn.

Voor vrijwel iedere startende ondernemer bieden wij deze dienst als kleinschalig gespecialiseerd kantoor. Wij geloven er heilig in dat vrijwel elke branche of nieuw concept cijfermatig en met voldoende research onderzocht en bepaald kan worden. Met ruim 14 jaar ervaring met het schrijven van ondernemersplannen op maat zijn wij op de hoogte van de wensen van financiers, makelaars, de IND, de RVO, waarborgfondsen en Orden van Advocaten bij een ondernemersplan. Juist omdat we op de hoogte zijn van al hun eisen behalen wij een score van ruim 90% met onze plannen.

Naast het desk-research, de confrontatiematrix,de concurrentie-analyse en de balansen, exploitatie- en liquiditeitsbegrotingen verschaffen wiij ook bedrijfs- en fiscaal advies gedurende het gehele traject. In het ondernemersplan worden de toekomstige omzetten verkregen aan de hand van openbare statistieken zodat voor de fianncier duidelijk is dat deze omzetten ook haalbaar zijn. Derhalve scoren we op elk punt van de financieringsfactoren, oftewel de verlaging van de kans op default. Laat ons u ook adviseren welke factoren dat zijn en hoe u daarop in kunt spelen.

Begeleiding tot aan financiering

Is er geen spaargeld beschikbaar als dekking bij de bank dan is het wel nog mogelijk om het bedrijfsplan in te dienen bij microkredietorganisatie Qredits, kleinere financieringskantoren of private investors (private equity). Bij private equity zijn er minder vereiste zekerheden maar dient u wel rekening te houden met afstaan van een aandelenbelang. We kunnen u hier in adviseren.

Van elke partij in de markt kennen wij de specifieke wensen en hoe zij het bedrijfsplan graag ingericht willen zien. Of dat nu de IND, de makelaar of de investeerder betreft, wij kennen ze. Bij makelaars scoren wij altijd. Met ons business plan kan bijna altijd het gewilde pand worden gehuurd of gekocht.

Praktisch advies waar u echt wat aan heeft

We verstrekken ook belasting- en bedrijfsadvies zodat de startende ondernemer de juiste tools en know-how verkrijgt om verder te gaan. Met ons advies kan de ondernemer makkelijker de informatie ordenen welke hij nog te verwerken krijgt en hoeft hij of zij niet wekenlang het wiel opnieuw uit te vinden. We verschaffen het kader om nieuwe info makkelijker te verwerken. Deze gewonnen tijd kan zodoende gebruikt worden om effectiever en efficienter te ondernemen. Maak gebruik van onze deskundigheid en bel ons direct.

Voor meer info : https://www.bedrijfsplan-schrijven.nl