Index Gids
Image default
Management

De werkdruk stijgt door wetten en regels

De bouwsector is een lastige sector om in te ondernemen. In deze sector zijn namelijk meer regels dan in andere branches. De vele regels en wetten die opgesteld zijn in verschillende branches komen de ondernemers niet ten goede. Er is weinig voordeel uit te behalen. De meeste regels leggen verplichtingen voor waar de ondernemer zich verplicht aan moeten houden. Veel ondernemers ervaren regels dan ook als een blokkade en niet als een privilege. Hoe minder regels er zijn, hoe meer een ondernemer kan doen.

Naast de normele wetgeving waar een bedrijf zich aan houden moet, is er ook vaak een cao van toepassing. De cao bouw is een cao met meer regels dan andere branches. Dit heeft natuurlijk allemaal te maken met veiligheid. In de bouw werk je veel op hoogtes, met apparatuur en vaak met verschillende weersomstandigheden. Dit maakt een deel van de bedrijfsvoering daarom soms moeilijk of onmogelijk. Als het regent mogen dakdekkers bijvoorbeeld niet het dak op. Je begrijpt natuurlijk dat dit werkgevers geld kost, omdat de werknemers wel betaald moeten worden ongeacht of ze stil zitten. De vele regel maken het ondernemers soms moeilijk.

Om de ondernemers het wat makkelijker te maken zijn er bedrijven die hen het werk uit handen wil nemen. Op deze manier kan jij deze regels en wetten goed in de gaten houden zonder er teveel bij stil staan. Je kan bijvoorbeeld administratieve en juridische zaken uitbesteden. Je kan bijvoorbeeld een consultant hr gebruiken. 

Het is belangrijk om te kijken wat je kan uitbesteden ter ondersteuning van de corebusiness. Het is irrelevant om iets te ondersteunen wat al ondersteuning moet bieden. Hierdoor heb je een constante factor en iemand die van buiten uit naar je bedrijf kijkt. Het is iemand die kijkt naar je bedrijfsprocessen en misschien zelfs wel tips kan geven over onderdelen en krijg je iets te horen waar je zelf nooit stil bij hebt gestaan.

Voor meer info : http://www.cbbs.nl/