Index Gids
Image default
Vervoer en transport

Veiliger op weg met een achteruitrijcamera

Wanneer u in een groter voertuig rijdt zoals bijvoorbeeld een vrachtwagen, camper of aanhangwagen zult u begrijpen dat het soms ingewikkeld kan zijn om alles om u heen echt volkomen goed te kunnen zien. Dit is uiteraard heel vervelend en gevaarlijk. Wanneer u achteruit begint te rijden wordt het steeds moeilijk om in te schatten waar alles om u heen zich bevindt. Uiteindelijk bent u ook nog eens de verantwoordelijke omdat u een bijzondere manoeuvre uitvoert.

 

Gelukkig zijn er vandaag de dag achteruitrijcameras die je kunt bevestigen op deze grotere voertuigen. Erg veel verzekeringsmaatschappijen verplichten je vandaag de dag ook dat je zo’n camera op je voertuig bevestigd hebt. De naam legt natuurlijk al vrij goed uit wat het doet, het is een camera die jou helpt om beter overzicht te houden bij het achteruitrijden. De camera zit aan de achterkant bevestigd en in de cabine vind je dan een monitor terug. De camera in combinatie met de zijspiegels zorgen ervoor dat je een perfect overzicht hebt van wat er rondom uw voertuig allemaal gebeurt. De camera’s bestaan in principe al best lang, echter worden ze vandaag de dag pas echt meer en meer gebruikt. De camera’s dienen uiteraard waterdicht te zijn en daarnaast ook nog stofvrij. De elektrische apparatuur mag natuurlijk geen kortsluiting maken door de weersomstandigheden. De aller beste achteruitrijcamera is zelfs voorzien van een verwarming zodat ook vorst in de winter tegen wordt gegaan. Ook moet het glas van de lens voorzien zijn van een beschermende laag om te beschermen tegen krasjes.

 

De camera’s zijn niet alleen op grote voertuigen te bevestigen. Ook op kleinere voertuigen als auto’s kan een achteruitrijcamera erg goed gebruiken. Vaak is de aanschafprijs mensen een doorn in het oog, echter is allemaal een stuk betaalbaarder geworden dan het vroeger was. Zo kun ook jij een goed overzicht houden op alles wat er om je heen gebeurt in het verkeer.

 

Voor meer info : https://www.vanzwitserland.nl/