Index Gids
Image default
Woning en Tuin

Een COREtec PVC vloer staat goed in elke woonruimte

Vloeren in woningen zijn door de jaren heen vaak veranderd. Na de vloerbedekking is men tegels gaan gebruiken, omdat die gemakkelijker schoon te maken zijn dan vloerbedekking. Omdat tegels over het algemeen koud aandoen, werden de tegels steeds vaker vervangen door een houten vloer. Hout is niet alleen mooi, maar doet ook warm aan. In eerste instantie werden houten vloeren gelegd van massieve houten planken. De massieve houten planken zijn mooi, maar kostbaar. Daar is een vervanger voor in de plaats gekomen namelijk het laminaat. Het laminaat van tegenwoordig is zo goed dat het niet meer van echt hout te onderscheiden is.

Door het laminaat te voorzien van een kliksysteem is het gemakkelijk om zelf te leggen. Je moet wel met een paar zaken rekening houden, maar dat zal de leverancier je wel uitleggen waar je het laminaat koopt. Tegenwoordig worden er steeds vaker PVC klikvloeren gelegd. Ze zijn hip en trendy en winnen steeds meer terrein op het gebruik van de traditionele laminaat-, parket- en zelfs vinylvloeren. De lamellen van een PVC klikvloer kunnen in verschillende breedtes worden aangeschaft.  

Het aanschaffen van een PVC klikvloer

COREtec heeft een bijzonder groot assortiment PVC klikvloeren. De PVC vloeren van COREtec bestaan uit authentieke en natuurlijke designs. De vloeren zijn verkrijgbaar van micro- tot gekleurde voegen en ultrarealistische reliëfdruk. De PVC vloeren zijn waterdicht, kindvriendelijke en huisdiervriendelijk. Ze kunnen in iedere kamer van de woning gebruikt worden. Het kromtrekken of het vervormen van COREtec PVC vloeren zal niet voorkomen. Ook al zou je de vloerdelen in water onderdompelen, ook dan zal er niets mee gebeuren.

Kinderkamer met een PVC vloer

Omdat een PVC vloer geschikt is voor een vloerverwarming zal een kind graag op de vloer spelen. Het is niet alleen heerlijk warm, maar hij zal ook zacht aanvoelen. Omdat een PVC vloer ook enigszins veerkrachtig is, zal speelgoed niet snel stuk gaan wanneer het kind er wat op laat vallen. Ook is het fijn voor de ouders, omdat de PVC vloer geluidsabsorberend is geen last hebben van het geluid als het kind aan het spelen is.

Levensduur van een COREtec PVC vloer

Omdat de PVC vloer een waterdichte kern heeft en gemaakt is van sterk vinyl waarop een beschermden slijtlaag is aangebracht is het onverslijtbaar. Ook na een lang gebruik zal de vloer er goed uit blijven zien. Je hoeft een PVC vloer niet te vervangen omdat hij versleten is, maar dat zal je misschien doen, omdat je erop uitgekeken bent. Een belangrijk voordeel van een PVC vloer ten opzichte van hout is ook dat je hem niet hoeft te polijsten, schuren of oliën.

COREtec The Original-The Essentials

Het is deze collectie die je kunt gebruiken om je woning een warme en natuurlijke uitstraling te geven. Bij deze collectie kun je diverse houtdesigns en steenmotieven krijgen. Deze motieven kunnen gebruikt worden voor zowel een traditionele als hedendaagse stijl. Er zijn grote en kleine planken van PVC verkrijgbaar met een bepaald reliëf en motieven. Ook is dit materiaal geschikt als een akoestische isolator. Wanneer bepaalde vloeren in een woning aan vervanging toe zijn, dan is de COREtec PVC vloeren een aanrader. Je authentieke karakter kun je van je woning behouden. Ga een dergelijke PVC vloer niet zelf aanbrengen, maar laat dat over aan de vakman. Hij weet precies waar op gelet moet worden om de vloer mooi te leggen. Ondanks dat er een overvloed is aan designs zul je zeker een vloer vinden die bij je persoonlijkheid zal passen.

Watervaste klikvloeren 

Coretec kan er trots op zijn dat ze al 5 jaar één van de belangrijkste bedrijven zijn  op het gebied van watervaste klikvloeren. Op het moment is het  één van de bestverkochte producten. Het zijn vloeren met een levenslange levensduur en zeer gemakkelijk in onderhoud.  Tegenwoordig worden er heel wat PVC vloeren gelegd in een visgraat model. Het is in principe een klassieke vloer die in het verleden vooral van houten lamellen werd gelegd. Dat was een groot karwei waarbij je zeker een goede vakman moest hebben om zo’n vloer op de juiste manier aan te kunnen brengen. Het moet zo zijn dat als de vloer er eenmaal ligt hij loskomt. Daar wordt door een goede vakman rekening mee gehouden. Zo ook met een PVC vloer die in een visgraat gelegd worden. Omdat PVC vloeren in alle designs verkrijgbaar zijn, met eventueel een houtstructuur, zul je praktisch geen verschil kunnen zien ten opzichte van echt hout. Een PVC vloer zal zeker vaker in de toekomst worden toegepast, omdat hij grote voordelen biedt.

https://mijnvloeropmaat.nl/categorie/pvc-vloeren/coretec/

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de voordelen van de sierbestrating in Enschede?

Grond maatvoering

Opslagruimte Rotterdam nodig?