Index Gids
Image default
Bedrijven

Op zoek naar een tekstschrijver in Amsterdam?

Een goede tekstschrijver vinden is soms zoeken naar een speld in een hooiberg. Er zijn tientallen tekstbureaus en zzp’ers die zich als tekstschrijver aanbieden. En hoe pik je dan net die ene goede eruit die precies weet wat je wilt en die ook je opdracht nog eens op tijd kan aanleveren? Het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een grote opdracht aan een tekstbureau of individuele tekstschrijver geeft. Het is immers een investering en daarvan wil je wel dat die zichzelf uiteindelijk terugverdient.

Het voordeel van een tekstbureau

Als je in zee gaat met een tekstbureau dan heeft dat voordelen ten opzichte van je opdracht gunnen aan een individuele tekstschrijver Amsterdam. Als je met een zelfstandige in zee gaat voor een grote opdracht dan kan er gemakkelijk een kink in de kabel komen. Deze persoon kan ziek worden of een vakantie hebben gepland waardoor er vertraging optreedt in de aflevering van je opdracht. Een tekstbureau heeft doorgaans meerdere mensen in dienst of werkt samen met zelfstandige tekstschrijvers. Als er dan sprake is van uitval kan een andere schrijver je opdracht overnemen. Ook kan het bureau ervoor kiezen om met meerdere schrijvers aan je opdracht te werken als er haast bij is. Als je het lastig vindt om zelf teksten te schrijven voor je website dan kun je hiervoor een beroep doen op een professionele tekstschrijver.

Afspraken maken en nakomen

Voor beide partijen, zowel het tekstbureau als de opdrachtgever, geldt dat afspraken die gemaakt zijn ok moeten worden nagekomen. Als het tekstbureau aangeeft een opdracht op een bepaalde datum te zullen aanleveren dan moet het bureau zich daar ook aan houden. Anderzijds geldt dat een opdrachtgever de input tijdig moet aanleveren en een termijn voor aanlevering moet hanteren die redelijk is. Een goede tekstschrijver kan gemiddeld zo’n 1000 woorden per uur schrijven, mede afhankelijk van de aard van de teksten en hoeveel research er eventueel moet worden gedaan.

De factuur voor je opdracht

Als de opdracht die je aan een tekstbureau hebt gegeven is geschreven volgt de factuur. Deze betaal je natuurlijk tijdig. Het tekstbureau kan vervolgens de tekstschrijver uitbetalen. Als je niet tevreden bent kun je het betalen van je factuur opschorten. Geef het bureau dan een redelijke termijn om de teksten aan te passen of te herschrijven.

Voor meer info : https://www.textmakelaar.nl/