Index Gids
Image default
Bedrijven

Het belang van datavernietiging voor een bedrijf

Als u werkzaam bent voor een bedrijf is het u vast wel eens opgevallen hoe enorm veel datadragende hardware er wordt gebruikt op een kantoor. Deze opslaglocaties worden gebruikt om uw data te groeperen en bovendien veilig te houden. Maar wist u dat deze datadragende hardware wanneer deze worden afgedankt kunnen zorgen voor datalekken als deze in de verkeerde handen terechtkomen? In dit artikel leest u over het belang van datavernietiging voor uw bedrijf en hoe u ervoor kunt zorgen dat uw beter beschermd bent tegen datalekken door afgedankte hardware.

Afgedankte hardware

Harde schijven, SSD-disks, USB-sticks, tapes en smartphones: ze bevatten allemaal een enorme hoeveelheid aan data. Het lijkt makkelijk om deze hardware weg te gooien als deze niet meer gebruikt wordt, zeker als u deze apparaten en datadragers op grote schaal gebruikt binnen een bedrijf. Maar afgedankte hardware kan zomaar een risico vormen tot datalekken als het in verkeerde handen valt.

Datadrager vernietiging

Om datalekken door afgedankte hardware te voorkomen, kunt u datadragers professioneel laten vernietigen. Data vernietigen kan op verschillende wijzen en hangt af van het type datadrager dat vernietigd moet worden. Met vernietigen wordt bedoeld dat de datadrager tot zoverre wordt afgebroken dat er geen informatie meer vanaf gehaald kan worden.

CTC IT soluctions

CTC It solutions is een bedrijf dat verschillende diensten aanbiedt op het gebied van datavernietiging. CTC stelt datavernietiging enkel voor zakelijke klanten beschikbaar en werkt uiterst effectief en veilig. Het bedrijf heeft al ruim vijftien jaar ervaring met het vernietigen van data en is internationaal werkzaam. CTC begeleidt het gehele proces van het data vernietigen, van het ophalen van de afgedankte hardware tot het verantwoord afvoeren van het restafval.

Kantoor

De shredder

CTC gebruikt een shredder om afgedankte datadragers volledig te verpulveren. Deze fysieke vernietiging zorgt ervoor dat de hardware na vernietiging voorgoed onbruikbaar is. De krachtige stalen messen van de shredder snijden met gemak door de metalen behuizingen heen en door de tegenovergestelde draaibewegingen van de messen wordt de datadrager als het ware opgeslokt. Op de website van CTC vindt u een video, waarin u de shredder in werking kunt zien.

Datavernietiging en milieu

Als u ervoor kiest om uw datadragers professioneel te laten vernietigen door CTC dan gebeurt dit op een volledig milieuverantwoorde manier. De afvalproducten die overblijven na het vernietigingsproces worden op een veilige manier gerecycled en opnieuw in omloop gebracht. Dit zorgt ervoor dat de schaarse stoffen die in de afgedankte datadragers gevonden worden, behouden kunnen blijven.

Zelf uw datadragers vernietigen

Als u na het lezen van dit artikel denkt dat u uw afgedankte datadragers zelf kan vernietigen, dan heeft u het mis. Het in-house vernietigen van oude hardware kost enorm veel tijd en is bovendien niet zonder risico’s. Kies voor het vernietigen van datadragers van uw bedrijf daarom altijd voor een professionele partij die de expertise en ervaring in huis heeft om datadragers op een zo efficient en veilig mogelijke wijze te vernietigen.