Index Gids
Image default
Bedrijven

Een factuur maken in Excel

Wanneer je zzp’er bent moet je altijd maar facturen maken. Je herkent dat vast wel. Na een maand wil je dan ook het liefste zo snel en efficiënt mogelijk je uren berekenen, de factuur maken en vervolgens de factuur opsturen. Vaak is een factuur maken een tijdrovende klus die ook nog eens saai is voor jou. Je kunt dan gebruik maken van een boekhoudprogramma, maar het kan ook zijn dat je dit niet wil. Wanneer dat het geval is, is facturen maken in Excel misschien wel een oplossing voor jou. Excel vraagt wel een beetje kennis, maar als je dit eenmaal onder de knie hebt gaat facturen maken in Excel (bijna) vanzelf.

 

Hoe?

Voor facturen maken in Excel zijn er best wel veel templates beschikbaar. Je kunt er dus eentje overwegen om te gaan gebruiken voor jouw facturen. Je kunt de templates gemakkelijk vinden door te kiezen voor bestand, nieuw, zoeken op factuur. De templates om een factuur te maken in Excel zijn wel vaak standaard. Gelukkig kun je de standaard template aanpassen zodat je de factuur in de stijl van je bedrijf hebt. Dit vergt wel wat tijd en werk want je moet namelijk weten hoe dit moet. Snap je het eenmaal? Dan heb je het wel iedere keer zo gemaakt en kost het je niet meer veel tijd.

 

Uitbesteden

Facturen maken in Excel kun je ook uitbesteden. Zo heb je er zelf helemaal geen omkijken meer naar. Je laat je facturen dan maken door een Excel expert. Dit kan bijvoorbeeld bij Bouwmeester Consultancy. Ze kunnen facturen in Excel bijna automatisch maken met behulp van een speciaal programma. Wanneer je facturen maken in Excel door iemand anders laat doen krijg je een eenmalige facturatie en heb je daarna je facturen altijd op orde. Je kunt vrijblijvend kijken of dit iets voor je is door een afspraak te maken op de website.

https://hulpbijexcel.nl/facturen-maken-in-excel/