Index Gids
Image default
Bedrijven

De zomer is er weer, tijd voor een verkoelend zwembad

De zomer is weer begonnen en je zwembad ligt er alweer helemaal klaar voor in de tuin. Het water is alweer lekker warm en het zonnetje schijnt weer met een lekker graadje of dertig. Het maakt dan niet zoveel uit of dat je een ingebouwd zwembad hebt liggen of een opblaas badje hebt staan van een goedkoop merk. Een beetje verkoeling is voor iedereen lekker tijdens deze warme periode.

Het koude water is echter niet altijd even lekker en dat mag dan ook wel een graadje of 20 hebben. Het enige nadeel is dat water vrij langzaam opwarmt en het kan dus wel even duren voordat je zwembad die temperatuur bereikt heeft. Het is en blijft Nederland dus je weet eigenlijk nooit wanneer de zon weer weg is. Je wilt dus eigenlijk dat de zon het water opwarmt op het moment dat de zon er is en dat de warmte vastgehouden wordt. Dit kan best nog lastig zijn voor een opblaas bad, maar voor een ingebouwd zwembad is deze mogelijkheid er al. Op een ingebouwd zwembad heb je meestal wel een lamellenafdekking liggen, omdat je ervoor wilt zorgen dat je zwembad netjes schoon blijft en dat er geen bladeren in terecht komen in de tijd dat je hem niet gebruikt.

Tegenwoordig zijn er ook lamellen afdekking die de warmte van de zon opvangen op het moment dat de zon schijnt. Deze solar lamellen houden, naast het feit dat ze de warmte opvangen, ook de warmte nog eens binnen in het zwembad. Zo kan de warmte er wel in, maar niet meer uit. Dit zorgt er vervolgens voor dat je zwembad wat warmer blijft, wanneer het wat slechter weer is. Op het moment dat het dan weer eens een dag goed weer is in Nederland hoef je alleen de afdekking eraf te halen en te genieten van je lauwe water.

Voor meer info : http://www.lamellenafdekkingen.nl