Index Gids
Image default
Hobby en vrije tijd

Istanbul, het aanraden waard

Istanbul is een wereldstad waar Europa en Azië samenkomen. Het is een stad vol met historie. Je zou Istanbul ook wel een openluchtmuseum kunnen noemen. Het heeft meer dan vijfhonderd moskeeën, paleizen, musea en kerken. We vertellen je daarom graag over echte aanraders die je moet bekijken of doen wanneer je in Istanbul bent.

 

Turkije staat natuurlijk bekend om haar hamams. Het is daarom zeker aan te raden wanneer je in Istanbul bent om eens langs te gaan. In de hamam zal je heerlijk ontspannen en volledig herboren naar buiten lopen. Hamams worden ook in Nederland steeds populairder, het is daarom leuk om eens een authentieke hamam in Istanbul te bezoeken.

 

Naast de beroemde hamam heeft Turkije natuurlijk ook de beste shisha van de wereld. De shisha is in Nederland al erg populair en er zijn al meer dan genoeg shisha bars te vinden door ons land verspreid. We raden het zeker aan om ook een authentieke shisha bar te bezoeken wanneer je Istanbul bezoekt. Je zal onder de indruk zijn van de sfeer en alle shisha smaken die je kan proberen.

 

Zoals eerder al werd genoemd, Istanbul heeft meer dan vijfhonderd moskeeën. Veel van deze moskeeën zijn prachtige gebouwen die het bezoeken dubbel en dwars waard zijn. Je moet alleen zeker niet vergeten dat het in eerste instantie gewoon een gebedshuis is waar wel vijf keer per dag gebeden wordt. Houd hier ook zeker rekening mee!

 

Het vervoer in Istanbul is goed te doen. Overal rijden taxi’s die je voor een klein bedrag overal naartoe brengen. Let wel op dat taxi’s in de spits gewoon net zo vast staan als de rest van het verkeer! Qua openbaar vervoer heb je ook genoeg keuze. Je hebt de Dolmus, dit is een traditionele Turkse bus die pas gaat rijden als alle stoelen gevuld zijn. Daarnaast heb je ook de normale bus die door heel de stad rijdt. Mocht je de rivier over willen van Europa naar Azië dan heb je de veerpont die van jouw van het ene naar het andere continent brengt.

Voor meer info : https://premium-hookahs.nl/