Spring naar inhoud

Wat kan ik verwachten bij een implantaat

Niemand wil het maar het komt helaas wel eens voor, je mist een tand of kies. Vandaag de dag kunnen dat soort problemen gelukkig opgelost worden. Wat bijvoorbeeld een oplossing kan zijn is een implantaat tand of bijvoorbeeld een implantaat kies. Zo’n implantaat plaatsen ze in het kaakbot van een persoon. De implantaten zijn kunstmatige, en meestal van titanium geproduceerde substituten van een tandwortel. Dit is dus ideaal wanneer jij een kies of tand hebt verloren bij een ongeluk of wanneer deze verwijderd moest worden.

 

Er zijn dus heel veel verschillende soorten implantaten voor losse tanden en kiezen, daarnaast is er natuurlijk ook nog het kunstgebit. Het is voor iedereen mogelijk om er een te krijgen wanneer nodig. Wanneer deze kunstmatige wortel geplaatst is moet er enkele maanden gewacht worden tot er ook daadwerkelijk een kroon geplaatst kan worden. Dit is omdat de implantaat eerst moet vastgroeien in de mond. Het is uiteraard vervelend om enkele maanden te moeten wachten op de kroon. Daarom is het mogelijk om het open gat met een vervangend plaatje tijdelijk af te schermen.

 

Een implantaat produceren vergt wel enkele voorbereiding. De tandarts of andere specialist zal beoordelen of u in aanmerking komt. Het is soms nodig om bijvoorbeeld een 3D scan te laten maken van uw mond om te kijken of het mogelijk is. Niet iedere mond is hetzelfde natuurlijk.

 

Wanneer het mogelijk is zal de tandarts of specialist verdere consulten met u hebben om te bespreken wat er allemaal zal gaan gebeuren. Verdere inhoudelijke details over behandeling en nazorg zullen doorgenomen worden. De wond zal namelijk gehecht worden na de operatie om het nabloeden zo veel mogelijk te stoppen. Deze hechtingen zullen zelfstandig verdwijnen na ongeveer twee weken.

 

Uiteraard heeft een implantaat nazorg nodig. Dit vergt gelukkig niet heel veel zorg. De implantaten dienen hetzelfde verzorgd te worden als uw eigen tanden. Tweemaals per dag poetsen, flossen en spoelen.

 

Voor meer info : http://www.orfeokliniek.nl/