Index Gids
Image default
Gezondheid

Ga een hernia met de juiste behandeling tegen

Wat is een hernia?

Bij een hernia zit er een verdikking tussen de wervels in. Deze verdikking bestaat uit een soort gel dat naar buiten steekt. Hierdoor gaat deze tegen verschillende zenuwen en wervels aandrukken. Een hernia kan daarom akelige klachten geven. Voornamelijk pijnklachten staan bij een hernia centraal. Er kan ook een vreemd gevoel in het lichaam optreden. Soms ervaart u branderige pijn, plaatsen die doof aanvoelen en tintelingen in de onderrug en billen. De pijnklachten nemen soms bij bepaalde bewegingen toe. U kunt bijvoorbeeld pijn ervaren, als u in een bepaalde houding zit, gaat staan of moet bukken. Ook tijdens hoest- en niesbuien verergeren de klachten meestal. Daarnaast kan er krachtverlies optreden. Behandeling van een hernia is daarom de beste oplossing, om zo snel mogelijk van de klachten af te komen. Meestal wordt er een scan of röntgenfoto van de rug gemaakt. Op deze manier kan de chiropractor bepalen of er daadwerkelijk een hernia aanwezig is.

Wat zijn de oorzaken van een hernia?

De uitpuiling in het wervelkolom ontstaat meestal door zware overbelasting. Fysiek zwaar werk, een val, ongeluk of klap kunnen bijvoorbeeld een hernia veroorzaken. Ook kan een hernia zonder directe oorzaak voorkomen. Lange personen, personen die roken of veel in dezelfde houding zitten, lopen ook risico op een verdikking in het wervelkolom.

Behandeling van een hernia

Bij de meeste mensen zal een hernia langzaam verdwijnen. Dit kan alleen wel twaalf weken duren. Een verdikking in de tussenwervel kan een flinke belemmering zijn. U kunt bijvoorbeeld niet meer sporten, staan of werken. Ook ervaart u onprettige lichamelijke sensaties en ongemakken. De pijn wekt irritaties op en u kunt zich niet lekker voelen. Het is mogelijk om de aandoening effectief aan te pakken. Dit kan met behulp van een bekwame chiropractor. Behandeling van een hernia kan zonder operatie. Er wordt meer ruimte tussen de tussenwervelschijven gecreëerd. De uitpuiling kan op deze manier geen klachten meer geven. Drukpunten en correcties in het wervelkolom, zorgen ervoor dat er minder druk wordt uitgevoerd. Hierdoor kunt u weer soepel bewegen.

https://chiropractienijmegen.nl/