Index Gids
Image default
Gezondheid

Hoe externe stress de luidheid van tinnitus kan beïnvloeden

Een van de belangrijkste oorzaken van tinnitus is stress. Tinnitussymptomen kunnen zich manifesteren wanneer we ons op een bijzonder stressvol punt in ons leven bevinden of een stressvolle dag hebben.

Als je meer wilt lezen over oorsuizen door stress, lees dan dit artikel van Nick de Waard. In dat artikel staat namelijk alles wat je moet weten over oorsuizen en stress. Heel interessant artikel!

De invloed van stress op oorsuizen

Wanneer er verandering optreedt in ons leven, op het werk of thuis, stelt stress ons lichaam in staat te reageren en laat het lichaam mentaal, fysiek en emotioneel reageren. Wanneer we gedurende lange tijd gestrest zijn, kunnen we uit balans raken of uit balans raken, waardoor onze tinnitus op sommige dagen luider lijkt dan op andere.

Typische stressvolle situaties kunnen levensveranderende gebeurtenissen zijn, zoals een sterfgeval of het verliezen van een baan. Maar voortdurende stress veroorzaakt door alledaagse situaties zoals werkdeadlines of stressvolle interpersoonlijke relaties kan ook een rol spelen. Deze situaties kunnen de indruk wekken dat uw tinnitus op sommige dagen luider is dan op andere.

Je interne stress onder controle houden

Hoewel externe stress invloed kan hebben op de waargenomen luidheid van uw tinnitus, is de manier waarop u met die stress omgaat (ook wel interne stress genoemd) evenzeer van invloed. Als ons lichaam niet goed is toegerust om externe stress aan te kunnen, kan dit het niveau van tinnitus dat u ervaart verhogen.

Ons vermogen om met stress om te gaan, wordt beïnvloed door de drie pijlers van een goede gezondheid. Deze omvatten voeding, lichaamsbeweging en slaap.

  • Voeding: omdat we gezond moeten eten. Slecht eten kan ons stress geven
  • Lichaamsbeweging: omdat we met het bewegen van ons lichaam stress kunnen ontladen
  • Slaap: een goede slaap kan wonderen doen omdat slaap ons kan genezen.

https://nickdewaard.nl/oorsuizen-door-stress/