Index Gids
Image default
Gezondheid

Vlissingen en de Westerschelde

Tandarts Vlissingen hebben vaak kunst aan de muur waarop de Westerschelde staat afgebeeld. Tandarts Vlissingen heeft dit namelijk ook. Als je in de wachtkamer zit, zie je vaak van die schilderijen hangen van lokale kunstenaars. Zo valt het op dat de Westerschelde dus vaak terug te vinden is in de wachtkamers in Vlissingen. Deze schilderijen staan dan ook te koop, vaak voor een goed doel, maar de opbrengst gaat vaak genoeg naar de kunstenaars zelf. De rust die de Westerschelde uitstraalt, kan wel ontzettend helpen voor mensen die bang zijn voor de tandarts. Zij genieten van een gratis zen momentje terwijl ze wachten op de tandarts.

Angst voor de tandarts

Sommige mensen zijn hun leven lang al bang voor de tandarts. Een of andere tandarts heeft ooit iets gedaan wat zo angstaanjagend was, waardoor men nooit meer naar de tandarts durft. Dit heeft vaak tot gevolg dat vele mensen jarenlang niet meer naar de tandarts gaan. Doordat er geen bezoekjes meer aan de tandarts worden gedaan, gaat de gezondheid van het gebit achteruit. Je kan dan wel je tandenpoetsen, maar het is alsnog zeer belangrijk dat je je gebit laat controleren. We kunnen namelijk niet alle mankementen aan je gebit voorkomen met goede tandpasta of mondwater.

Genetisch bepaald

Hoe je gebit is, zowel je bovenkaak als onderkaak, is genetisch bepaald. Als jouw ouders vaak gaatjes hadden, kan dit de kans verhogen dat jij dat ook zult hebben. Het is daarom belangrijk om naar de tandarts te blijven gaan, zodat gaatjes of andere problemen met het gebit of tandvlees kunnen worden voorkomen. Zo heeft iemand met meer speeksel, minder last van gaatjes, omdat het speeksel de tanden constant kan schoon spoelen. De tandarts is soms niet leuk en soms ook duur, maar het is wel noodzakelijk om een gezond gebit te hebben.