Index Gids
Image default
Hobby en vrije tijd

Niet alle hobby's liggen voor de hand

De meeste mensen hebben sowieso wel een hobby, maar van kleiduifschieten hoor je bijvoorbeeld wat minder vaak. Er zijn veel hobby’s die hier en daar in Nederland wel beoefend worden, maar waar de meeste Nederlanders niet direct aan denken wanneer ze een nieuwe hobby zoeken. Zo is voor mensen die interesse hebben in geweren en pistolen, maar het jammer vinden dat het bezit van zulke wapens in Nederland verboden is, de hobby kleiduifschieten misschien wel perfect. Hier kan je op een afgesloten terrein op een veilige manier toch van het gebruik van een geweer genieten en ‘duiven’ schieten zonder dat je daadwerkelijk een dier pijn doet.

Klimmen of boulderen

Naast kleiduifschieten heb je natuurlijk nog veel meer hobby’s waar je niet meteen aan denkt. Een erg actieve hobby is bijvoorbeeld klimmen op een klimmuur met zekering, of boulderen: een sport die erg lijkt op klimmen maar zonder zekering wordt uitgevoerd. Hoewel dit in Nederland een niet heel fanatiek beoefende sport is, wordt het de laatste jaren onder de studenten steeds populairder. Er zijn in veel studentensteden verenigingen voor studenten die zich graag bezighouden met klimmen en tegelijk graag in het gezelschap zijn van andere liefhebbers van de sport.

Standaard hobby’s zijn ook de moeite waard

Het feit dat er veel niet voor de hand liggende hobby’s zijn zoals laser kleiduif schieten en klimmen, zijn er natuurlijk ook gewoon populaire hobby’s die fanatiek uitgeoefend kunnen worden. Wat betreft sport is in Nederland voetbal, hockey en tennis erg populair, maar ook in de kunsten zijn er veel hobby’s die beoefend kunnen worden. Het beoefenen van een instrument is nog steeds redelijk populair in Nederland en het volgen van handenarbeid of tekenlessen kan ook nog in bijna iedere stad gedaan worden. Voor ieder genoeg keus dus!