Spring naar inhoud

Meedoen met de loterij in Spanje

Waarschijnlijk ben je niet gelijk bekend met de term ‘El Gordo’. Dit is ook niet heel gek, het is namelijk een SPaanse term. In Spanje weet echter elke Spanjaard wat je bedoelt als je El Gordo zegt. Dit is namelijk een loterij, dit is de grootste en oudste loterij van de hele wereld. Wanneer je kijkt naar een land als Amerika zie je dat de prijzen veel hoger zijn, dit komt doordat er ook veel meer inwoners zijn die loten kopen. In Spanje heb je echter minder inwoners dan in Amerika, toch is het wel een grotere loterij.

 

De reden hiervan is het feit dat loterijen ontzettend populair zijn in Spanje. De mensen in Spanje houden duidelijk wel van een gokje. Het is ook helemaal niet raar om te dromen over het winnen van zo’n prachtig bedrag, ook al is de winkans natuurlijk nihil. Wanneer je in Spanje op straat loopt zie je ook overal kleine gokkantoortjes. Soms zie je er ook kleine kraampjes waar je een lot kunt kopen.

 

El Gordo is in Spanje een jaarlijkse loterij die rond de kerst valt. De loten kun je al ver van tevoren kopen en rond de kerst is de uitzending van de loterij live op tv. Bijna elke Spanjaard doet ook mee aan de El Gordo loterij. Daarnaast zie je ook steeds vaker dat er prijzen vallen in andere Europese landen. De loterij wint namelijk ook internationaal steeds meer aan populariteit. Mensen zien de loterij bijvoorbeeld langskomen op internet en daardoor kun je vanuit een ander land dus ook meespelen.

 

De jackpot Staatsloterij is bij lange na niet zo groot als El Gordo, toch is dit ook een mooie loterij. Er doen ook veel minder mensen mee waardoor de winkansen toch hoger komen te liggen. Een ander voordeel is dat je met het meespelen ook goede doelen steunt. Mocht je dus niet winnen heb je alsnog goed gedaan.


Voor meer info : https://www.vergelijkloterij.nl/