Spring naar inhoud

VOORDEUREN – ENKELE TIPS OM JE TE HELPEN OM EEN GESCHIKTE DEUR TE KIEZEN

Als huiseigenaar is misschien wel een van de meest kritische beslissingen die je moet nemen welk soort voordeur je voor je woning moet laten installeren. Deze beslissing zal vooral worden gebaseerd op het soort deuren er binnen je mogelijkheden qua installatie beschikbaar zijn en hoeveel je je kunt veroorloven om te betalen voor jouw voordeur.Het is soms niet verstandig om op je budget te besparen als het gaat om je voordeur omdat je je goed moet beseffen dat dit het punt in je huis is waar inbrekers waarschijnlijk als eerste worden tegengehouden en dit moet dus goed en veilig zijn.

Elke toegangsdeur waaraan je kunt denken, heeft een verschillende installatie nodig. Houd er rekening mee dat een voordeur verschilt van de rest van de deuren thuis en bijvoorbeeld de garagedeur ook een toegangsdeur zal zijn, maar toegangsdeuren kunnen ook de deuren omvatten die je bijvoorbeeld naar de achtertuin brengen of op verschillende andere locaties in je woning aanwezig zijn en je kunt hierbij dan bijvoorbeeld denken aan de deur naar de balkons of een terras. Je huis heeft misschien ook meerdere toegangsdeuren maar als je een oudere woning hebt heb je waarschijnlijk slechts één voordeur die als de enige toegangsdeur dient.

Houd er rekening mee dat de hardheid en de kwaliteit zwaar moet zijn zodat het voldoende veiligheid kan bieden. Elke soort deur heeft zijn eigen respectievelijke hardheid. Je zult merken dat de deur naar de garage van een hele andere kwaliteit is dan de deur in bijvoorbeeld de gang. Daarom is het van vitaal belang dat je aandacht besteedt aan de verschillende soorten hardheid en kwaliteit van elke deur. Dit kan je enorm beïnvloeden maar als je toch moet investeren kun je het beter in een keer goed doen.

De garagedeur moet over het algemeen in staat zijn om verschillende weersomstandigheden te kunnen overleven en moet zeer duurzaam en inbraakwerend zijn. Regenval (inclusief de richting van de wind en hoeveel centimeter regenval je in je gebied per jaar kunt verwachten) is zeker iets om in overweging te nemen bij het uitzoeken van een deur. Houten deuren zijn een slechte keuze voor mensen die op een natte en vochtige plaats wonen. Tegelijkertijd moet je garagedeur zwaar genoeg zijn om alle vocht te kunnen weerstaan en hij mag ook niet gaan kromtrekken waardoor de deur misschien niet meer open gaat. Zorg ervoor dat je op je garagedeur ook de juiste soort verf gebruikt, zodat de garagedeur goed beschermd is en langer meegaat.

 

Het uiterlijk van je deur moet ook aangenaam zijn om te zien, maar toch moet de deur wel duurzaam genoeg zijn om als voordeur te kunnen worden gebruikt. Soms hebben mensen dan misschien wel een mooie deur die eigenlijk in de praktijk onveilig is omdat die makkelijk op te breken is. Zorg er ook voor dat de deur bij de stijl van je huis past maar toch nog steeds goedkoop en effectief werkt, zodat je de meeste waarde voor je geld krijgt.

 

Van de redactie van Locksecure.nl

 

Voor meer info : http://www.locksecure.nl/slotenmaker-utrecht