Index Gids
Image default
Mode en Kleding

Wat heb je nodig voor het zetten van gelnagels?

 

Je ziet het overal voorbij komen; prachtig gelakte nagels die ook nog eens perfect blijven zitten. Gelnagels! Je kunt gelnagels laten zetten in een nagelstudio, maar je kunt er ook voor kiezen om de nagels zelf te zetten. Maar hoe doe je dit? En wat heb je ervoor nodig? 

Cursus nagelstyling gelnagels

Om ervoor te zorgen dat je de kneepjes van het vak kent en zelf ook mooie en verzorgde nagels kunt creëren, is een cursus geen overbodige luxe. Er zijn verschillende bedrijven die een nagelstyliste cursus aanbieden die specifiek gericht zijn op het zetten van gellak. Je leert middels een stappenplan hoe je de beste gelnagels kunt zetten. Zo start je met het reinigen van de natuurlijke nagels en ga je vervolgens de nagels in de juiste vorm brengen.  Zodra ze in de gewenste vorm zijn ga je de gelnagels opbouwen, waarna je ze tot slot gaat afwerken met een mooie kleur of nail art. Het opbouwen van de gelnagels is de belangrijkste stap in het proces van de gelnagels. Hoe dit precies moet leer je tijdens de cursus. 

De benodigdheden voor het zetten van gellak

Voor het reinigen en zetten van gelnagels heb je het een en ander nodig. Iedere stap in het proces vereist zijn eigen materialen. Het is dan ook een behoorlijke investering om zelf je gelnagels te gaan zetten. 

Voor het reinigen van de nagels zijn een nagelreiniger en nageldoekjes essentieel. Nadat de nagels volledig schoon zijn, heb je een nagelriemverweker nodig om de nagelriemen te weken zodat je deze vervolgens gemakkelijk naar achteren kunt duwen met een bokkenpootje. De nagelriem en velletjes kun je verovlgens wegknippen met een velletjestang. Gebruik een bufferblok om het nagelbed op te ruwen en maak met alcohol de nagels vetvrij. 

Na het reinigen van de nagels kun je starten met het opbouwen van de gelnagels. Hoe dit precies in zijn werk gaat leer je tijdens een gelnagel cursus. Tijdens de cursus leer je tevens met welke materialen en welke merken je het mooiste resultaat creëert. Wat je in ieder geval nodig hebt voor het zetten van gelnagels is:

  • Vijl, voor het in vorm brengen van de nagels.

  • Primer, dit zorgt ervoor dat de gelnagels goed blijven zitten.

  • Basisgel, dit is de basis van de gelnagel. 

  • Opbouwgel, dit zorgt voor het verstevigen van de gelnagels.

  • Penseel, die gebruik je voor het aanbrengen van de opbouwgel. 

  • Nagellamp, die gebruik je voor het uitharden van de nagels. Dit gebeurt zowel bij de basisgel als bij de opbouwgel. 

  • Nagelcleanser, hiermee maak je de nagels schoon.

  • Topcoat, dit breng je tot slot aan zodat de gelnagel beschermd is. 

Zodra je beschikt over de bovenstaande materialen en je hebt een passende cursus gevolgd, kun je aan de slag met het zetten van gelnagels. Zowel jijzelf als je vriendinnen zullen je eeuwig dankbaar zijn!

 

https://www.nailbar.nl/webshop/nagellampen/