Index Gids
Image default
Huishoudelijk

Hoe zich te ontdoen van duiven

Er zijn er duizenden en ze poepen over je kostbare bezittingen! Duiven zijn vervelend. Afhankelijk van hoe duiven samenkomen, kunt u met een aantal problemen worden geconfronteerd. Dit artikel leert u hoe u op een veilige, effectieve en ethische manier van duiven afkomt.

Het eerste dat moet worden aangepakt, is het soort probleem dat de duiven veroorzaken. Poepten ze overal op de grond? Zitten ze op richels? Eten ze gewassen uit een tuin? De methode die u gebruikt om duiven te controleren, zal meer afhangen van het probleem dat de duiven veroorzaken dan van de aanwezigheid van de duiven zelf.

Duivenpoep is slecht voor de gezondheid

Als duiven op de grond poepen, zal een methode voor het uitsluiten van duiven nodig zijn. Uitwerpselen zijn niet alleen grof, maar kunnen ook ziektes verspreiden en ongelukken veroorzaken bij uitglijden. Duiven uitsluiten wordt een prioriteit.

Overweeg eerste preventiemethoden. Laat mensen de duiven in dat gebied niet voeren. Als er voedsel of afval beschikbaar is voor de vogels, blokkeer het dan. Als er water beschikbaar is en kan worden verwijderd, doe dat dan ook. Geef de duiven in de eerste plaats geen reden om in dat gebied te zijn.

Overweeg vervolgens de vogelaartjes. Vogelspikes worden op richels van gebouwen geplaatst en voorkomen dat duiven op een gebouw gaan zitten. Als ze strategisch zijn geplaatst, kunnen duiven niet langer op een gebouw landen en moeten ze een andere plek zoeken om samen te komen.

Als je geen vogelstekels wilt, zijn er andere opties voor het besturen van richels. Deze omvatten elektrische schoksporen, die de vogels schokken als een elektrisch hek als ze proberen te landen, of richelmodificatie, die horizontale richels verandert in diagonale richels waar vogels niet meer op kunnen landen.

Geen van deze richelcontroles methoden kwetsen of schaden de vogels op enigerlei wijze. Vogelspikes doden geen duiven en ook geen sporen van elektrische schokken. Ze zorgen er alleen voor dat ze niet comfortabel kunnen landen.

Ruim regelmatig op

Als je een probleem hebt met het uitwerpen van duiven en dat moet worden opgeruimd, overweeg dan om een vogelbestrijdingsbedrijf te bellen dat verwijderingsdiensten voor het uitzetten van vogels uitvoert om op te ruimen en ontsmet dat gebied.

Als duiven nesten bouwen, is vogelgaas een optie als je een duiven nest verwijderen overweegt. Vogelnetten worden geplaatst rond gebieden waar duiven nesten zouden bouwen en zich voortplanten. Door deze gebieden af te zetten, kunnen duiven er niet bij en worden ze effectief buitengesloten. Vogelgaas kan in een groot aantal verschillende situaties worden geïnstalleerd, van historische monumenten tot de onderkant van luifels en benzinestations.

Vogelgaas is ook een uitstekende optie als duiven in het gewas komen. De gewassen kunnen worden afgezet met netten, maar hebben nog steeds voldoende zonlicht en water om te groeien. Alleen de vogels zijn uitgesloten.

In veel gevallen zal een combinatie van duivenpreventie, vogelstekels, vogelnetten en richelaanpassing beter werken dan een van deze oplossingen alleen.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/kauwennest-weghalen/