Spring naar inhoud

De beste excentrische schuurmachine

De beste excentrische schuurmachine

Wat is een willekeurige vlakschuurmachine?

Een vlakschuurmachine is een type vlakschuurmachine met een excentrisch gemonteerde schuurschijf, die tegelijkertijd roterende en oscillerende bewegingen uitvoert. In tegenstelling tot de conventionele vlakschuurmachine kan de schuurschijf rond of rechthoekig zijn. Uitgerust met een driehoekig schuurplateau komt de vlakschuurmachine overeen met een deltaschuurmachine.

Makita excentrische schuurmachine (18 V, SystemKIT met 1 accu 1,5 Ah, zonder lader, in MAKPAC) DBO180Y1J testDe schuurkorrels blijven nooit lang op één plaats staan, zodat de gelijktijdige geleiding van de schuurmachine over het oppervlak een zeer fijn en gelijkmatig schuurbeeld oplevert. De excentrische schuurmachine wordt altijd parallel aan het te schuren oppervlak gebruikt. De verschillende verwijderingspercentages zijn het resultaat van vrije of geleide rotatie door middel van een tandwiel. De energievoorziening van de excentrische schuurmachines kan gebeuren met een verwisselbare batterij, met externe voeding of met perslucht.

De vlakschuurmachine is een speciaal elektrisch gereedschap dat op veel verschillende manieren kan worden gebruikt en met de hand wordt geleid. Speciaal voor diverse schuurwerkzaamheden wordt dit gereedschap steeds opnieuw gebruikt.

Er zijn verschillende versies van vlakschuurmachines. Afhankelijk van het te schuren oppervlak zijn er ook verschillende opzetstukken met de juiste korrelgrootte. Er kan dus niet alleen grof geschuurd worden, maar oppervlakken kunnen ook voorzichtig geschuurd worden.

De excentrische schuurmachine werkt met een schuuroppervlak dat uit zichzelf draait. De schuurschijf zit excentrisch op het werkoppervlak, waardoor extra cirkelvormige bewegingen in het midden van de schuurschijf ontstaan.

Deze omstandigheid voorkomt scoren, wat bijvoorbeeld veroorzaakt zou kunnen worden door een vlakschuurmachine.

Door het gebruik van een vlakschuurmachine worden oppervlakken niet alleen gelijkmatiger, maar ook met aanzienlijk minder werk geschuurd. Vooral hout, metalen en kunststoffen kunnen met de excentrische schuurmachine worden verwerkt.

De schuurschijf moet echter altijd overeenkomstig worden gekozen. Daarnaast zijn er al willekeurige baanschuurmachines die ook glas kunnen verwerken. De oppervlakken kunnen worden geschuurd met zwakke of sterke schuurbewegingen met verschillende niveaus.

De meeste willekeurige baanschuurmachines hebben een groot aantal stappen die met behulp van een draai- of drukknop kunnen worden geselecteerd. Het grote voordeel is dat alle bewerkingen met slechts één machine kunnen worden uitgevoerd. Sommige modellen hebben ook een geïntegreerde opvangzak voor opkomend stof, waardoor de deeltjes direct in de zak kunnen gaan en massale stofvorming grotendeels kan worden vermeden.

Voor meer info : https://tevredenconsument.nl/doe-het-zelf/de-beste-excentrische-schuurmachine/