Index Gids
Image default
Mode en Kleding

Het kiezen van een push up bh

Het kiezen van een push up bh

Steeds vaker zien we dat vrouwen ervoor kiezen een push up bh te dragen. Waar er vaak wordt gedacht dat dit wordt gedaan om de borsten groter te laten lijken, is dit absoluut niet het geval. Uiteraard zijn er enkele uitzonderingen en zien we vooral bij meisjes die net beginnen te puberen, dat ze vaak kiezen voor een push up bh om het geheel een stuk groter te laten lijken. Bij volwassen vrouwen is dit echter vaak niet de voornaamste reden waarom hiervoor wordt gekozen. Wat deze reden wel is en waarom ook jij zou moeten kiezen voor een push up bh, vertellen we je hier.

Waarom een push up bh?

Een push up bh, lift zoals het woord al zegt je borsten. Door de aanwezige vulling in de binnenkant van de cups, worden je borsten tegen elkaar aangedrukt, waardoor er op een natuurlijke manier een decolleté ontstaat. Toch is dit niet de voornaamste reden voor het dragen van een bh met push up. De reden dat er vaak wordt gekozen voor deze bh’s, is voor de extra ondersteuning welke ze bieden. Doordat je borsten worden gelift, is het contact met de bh een stuk groter, waardoor er meer van het gewicht wordt verdeeld over je schouder en rug. Niet voor niets worden sportbh grote maat doorgaans voorzien van een extra push up. Dit om ervoor te zorgen dat vooral tijdens het sporten extra ondersteuning wordt geboden.

Alternatieven 

Naar de push up bh, zijn er natuurlijk tal van andere soorten bh’s die je kunt dragen. Toch is niet iedere bh geschikt voor iedere gelegenheid. Vooral niet wanneer je net bevallen bent of nog zwanger bent, kan het dragen van een push up bh alleen maar nadelig werken. Juist omdat je borsten nog zo gevoelig zijn, is het verstandiger te kiezen voor een voorgevormde voedingsbh, zodat jij wanneer je bevallen bent je kindje op ieder gewenst moment eenvoudig kunt voorzien van voeding. Doordat een voedingsbh eenvoudig aan één kant is los te klikken hoef je dus niet jezelf helemaal te ontdoen van je complete bh. 

Juiste maat

Net als bij iedere bh, geldt ook voor een push up bh dat je de juiste maat moet kiezen. Je kunt namelijk wel een maat groter kiezen, maar dit heeft in de basis geen enkel effect. De vulling is immers afgestemd op de cup, dus zal weinig tot geen werking hebben, wanneer jij een respectievelijke b cup hebt en een cup maat d push up bh aanschaft.