Index Gids
Image default
Mode en Kleding

Waarom Fjallraven zo populair is

Gescheurde stiksels, kapotte ritsen, versleten handvat, we hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Of toch niet?

Fjällräven rugzakbezitters zullen het er niet mee eens zijn!

De sleutel tot de Fjällräven rugzak is het materiaal waarvan hij gemaakt is, G-1000, een dicht geweven stof van 65% polyester en 35% katoen.

Volgens de fijne mensen bij Fjällräven is G-1000 een “beproefde outdoorklassieker die je zonder beperkingen voorbereidt op alle soorten avonturen, het hele jaar door”.

Maar wacht, er is veel meer aan deze juweeltjes dan alleen hun vernieuwende G-1000 materiaal.

Hoewel de ontwerpers van Fjällräven zwaar de nadruk leggen op praktisch nut en duurzaamheid, beknibbelen ze ook niet op stijl.

Zowel de Kanken als de Kanken No.2 rugzakken hebben zich wereldwijd tot populaire modeaccessoires gevestigd.

De Kanken No.2 vernieuwt de stijl van de oorspronkelijke Kanken en is stijlvol afgewerkt met een gedetailleerde leren bies.

In de kern is de Fjällräven stijl eenvoudig en ingetogen, met een vleugje Zweedse elegantie.

Bovendien brengt Fjällräven regelmatig bijgewerkte modellen van hun populairste packs uit (ook in beperkte oplage), dus let goed op als er nieuwe verschijnen.

Van dagelijks gebruik tot reizen of wandelen, er is een Fjällräven voor iedereen.

Belangrijk is dat de meeste Fjällräven rugzakken veelzijdige gebruiksmogelijkheden bieden, en ontworpen zijn om de slijtage van regelmatig buitengebruik te doorstaan.

Zo bieden de Foldsack No.1 en de Rucksack No.21 beide ruime hoofdvakken met bovenvulling, gewatteerde draagsteunen, en opbergruimte voor een laptop, tot 15″. Bovendien zijn ze allebei gemaakt van Heavy Duty G-1000 materiaal voor langdurige bruikbaarheid.

Sommige Fjällräven rugzakken zijn ook uitgerust met een zitkussen, dat zich in het achtervak bevindt, en dat eruit gehaald kan worden als je even wilt gaan zitten om een pauze te nemen.