Index Gids
Image default
Sport

Kiezen van een tennis racket

Tennis is tegenwoordig een steeds populairdere sport. Het is erg toegankelijk, omdat je aan weinig verplichtingen vast zit zoals wedstrijden. Het is uitnodigend om even naar de tennisbaan te gaan om een uurtje te tennissen en dan volop actief bezig te zijn. Alleen is het wel belangrijk om de goede spullen tot uw beschikking te hebben. Ook voor gevorderde tennissers is het belangrijk om een goed racket en schoenen te hebben. Daarom zal in dit artikel worden benoemd waarop u moet letten.

Allereerst is het verstandig om te kiezen voor het juiste materiaal waarvan uw tennisracket is gemaakt. Het is goed om te beginnen met een tennisracket wat licht van gewicht is en vervolgens een steeds zwaarder racket te nemen. Voor beginners raad ik een racket van aluminium aan. Vervolgens kunt u een racket van graphite nemen, deze worden ook vaak gebruikt bij wedstrijden. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een racket wat gemaakt is van een combinatie tussen aluminium en graphite.

Als beginner is het handig om te kiezen voor een racket met een groot blad. Hierdoor is het gemakkelijk om de bal te raken en zit hier veel power achter. Naarmate je het tennissen steeds meer onder de knie hebt, is het beter om voor een kleiner racket te kiezen. Ook is het van belang om te kijken waar het zwaartepunt van het racket ligt.

Het meten van de gripmaat kun je gemakkelijk zelf doen door de afstand van de onderste lijn in je handpalm tot je ringvinger te meten. Het aantal millimeter komt overeen met je gripmaat volgens een schema wat op internet te vinden is.

Een echte aanrader is het Head Graphene racket. Dit racket speelt er gemakkelijk en het materiaal is heel sterk. Ook het Head Youtek racket is erg fijn doordat je veel controle over de bal hebt.

 

Voor meer info : http://www.kctennis.nl