Spring naar inhoud

De dummbells kopen voor trainingen

Ben je ook van plan een goed setje dummbells te kopen? Je kunt dit gebruiken voor een home gym in je eigen ruimte, maar ze zijn ook goed te gebruiken voor op een sportschool. Wanneer je zelf aan sport wil gaan doen is het ideaal om dummbells te kopen, zodat je heier ook zelf mee aan de slag kunt gaan. De dummbells zijn te koop in diverse soorten en maten. De dummbells die je op de sportschool gebruikt zijn bijvoorbeeld van zwaarder materiaal dan de dummbells die je thuis wilt gaan gebruiken, maar de keuze hierin is natuurlijk helemaal aan jezelf. Houd er rekening mee dat wanneer je dummbells gaat kopen dat je meerdere gewichten koopt, zodat je door kunt gaan met het maken van progressie in je trainingen.

 

Wat kan je met dummbells?

Als je dummbells gaat kopen dan koop je een gewicht met aan beide kanten een uiteinden. Het is eigenlijk een kleine halter, wat een stang is in de sportschool waar je gewichten aan kunt hangen. Een dummbell is alleen een stuk handzamer en kan je gemakkelijk meenemen wanneer je bijvoorbeeld gaat trainen in het bos of in het park. Het gewicht per dummbell kan heel erg verschillen. Je kunt bijvoorbeeld dummbells kopen vanaf een gewicht van een halve kilo, maar er bestaan ook dummbells van een gewicht van ongeveer vijftig kilo.

 

Gewichten uitkiezen

Het ligt er maar net aan waar je de dummbells voor gaat gebruiken hoeveel gewicht je nodig hebt. Wil je de dummbells kopen voor bankdrukken, dan heb je weer zwaardere gewichten nodig dan wanneer je bijvoorbeeld een bicep curls gaat doen. Kies dus strategisch wanneer je de dummbells gaat kopen, omdat je niet iedere keer nieuwe hoeft aan te schaffen. Een toren aan dummbells kan je ook aanschaffen, maar dat is vaak weggelegd voor personal trainers.