Index Gids
Image default
Sport

Wat is een tenniselleboog?

Heb je wel eens last van je elleboog? Dan kun je mogelijk te maken hebben met een tenniselleboog. Deze klachten zijn vaak hetzelfde als bij tennisarm, alleen kan de pijn meer richting de elleboog zitten. In dit artikel lees je alles over tenniselleboog en hoe je ermee omgaat!

Wat is een tenniselleboog precies?

Heb je klachten aan je elleboog die niet weggaan? Dan is de kans groot dat je tenniselleboog hebt. De pijn kan dan in de elleboog zelf zitten, maar ook uitstralen naar de arm of schouder. Tenniselleboog is eigenlijk hetzelfde als tennisarm, alleen bevindt de pijn zich meer in de elleboog. In dit artikel lees je alles over tenniselleboog en hoe je ermee omgaat!

Klachten bij tenniselleboog

Tenniselleboog komt vooral voor bij mensen die regelmatig tennis spelen, maar ook andere racket- en balgames kunnen de klachten veroorzaken. De pijn kan steeds erger worden en uitstralen naar de arm of schouder. Soms is het zelfs lastig om je hand open of dicht te maken. Ook kan je last krijgen van tintelingen in de vingers of een doffe pijn in de elleboog.

Wanneer moet je naar de dokter?

In sommige gevallen is het verstandig om naar de dokter te gaan. Dit is bijvoorbeeld het geval als de klachten niet weggaan, je last krijgt van tintelingen in je vingers of je arm of schouder pijn doet. Ook kan het zijn dat je steeds minder sterk bent in je arm of hand. Wanneer dit het geval is, is het verstandig om naar de huisarts te gaan.

Behandeling tenniselleboog

In sommige gevallen kan tenniselleboog vanzelf overgaan, maar vaak is het nodig om de klachten te behandelen. Dit kan bijvoorbeeld met fysiotherapie, massages of oefeningen. Soms is het ook nodig om je arm rust te geven door bijvoorbeeld een bandage of elleboogbeschermer te dragen. In sommige gevallen is tenniselleboog chronisch en dan is er meer dan een behandeling nodig, zoals een operatie of corticosteroïden injecties.