Spring naar inhoud

De digitale loonstrook

De digitale loonstrook zien we steeds meer en de papieren loonstrook verdwijnt een beetje, de vraag is dan hoe dit mogelijk is. Onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer 60 procent van alle jongeren de aangeboden technologische mogelijkheden mee laten wegen bij hun keuze voor de werkgevers. De meeste werkgevers weten dit en bieden dan ook de mogelijkheid om de medewerker moderne hulpmiddelen.

Het voordeel voor de werkgever is dat het erg makkelijk is. Je hoeft niet meer elke keer die loonstrookjes te printen en te versturen. Je kan je er natuurlijk voor kiezen om zelf de digitale loonstrook op te richten, wat ook nog eens in de kosten scheelt. Maar je kunt het ook laten doen door een loonbureau. Zij bieden dan vaak een software aan waar alles in kan worden bijgehouden, daarnaast is dit zeer handig als jij er geen tijd voor hebt om de lonen elke keer bij te houden samen met de wijzigingen op het gebied van de cao, de loonwijzer en wanneer er te weinig kennis is over deze wijzigingen. Je wilt je werknemers natuurlijk wel tevreden houden. Als je de digitale loonstrook niet meer print, dan is het verstandig om aan je medewerkers te vragen of zij digitaal ook digitaal willen laten. Dit is namelijk ook nog eens goed voor het milieu.

Ook voor de werknemers zal er een groot voordeel zijn door de digitale loonstrook. De loonstrook wordt namelijk sneller verkregen en je kunt hem ook altijd weer opnieuw inzien. Het digitaal beschikbaar stellen van de loonstrook zorgt er namelijk voor dat de loonstrook één tot twee dagen sneller is dan de papieren variant. Het zorgt er ook voor dat jij je papieren variant niet overal meer kwijt raakt, omdat het nu allemaal digitaal is. De digitale loonstrook levert dan ook voor de werkgevers en voor de werknemers voordelen op en daardoor is het ook steeds aantrekkelijker voor bedrijven.

Voor meer info : http://www.cbbs.nl/