Index Gids
Image default
Eten en drinken

In welk eten zitten nou veel koolhydraten?

Ben jij op zoek naar een koolhydraatarm voedingsschema? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar waar nou ongelooflijk veel koolhydraten inzitten? Zoek dan niet verder! In dit artikel gaan we in op etenswaren die bomvol koolhydraten zitten.

Frieten van een bekende fast food keten

Hoewel we niet kunnen spreken over de lokale patattent, kunnen we dat wel over de wereldbekende fastfoodketens. Naast het overschot aan zout zijn er ook een hoog aantal koolhydraten aanwezig, namelijk: 47 gram koolhydraten per medium portie. Dit is al meer dan 15% van de toegestane maximale hoeveelheid per dag in alleen al je frieten.

Donuts

Donuts zijn heerlijk maar toch ook gevaarlijk. De cijfers liggen misschien lager dan bij de bovengenoemde medium portie frieten maar de portie is vele malen kleiner. Als we kijken naar een enkele donut met glazuur eroverheen, wat bijna elke donut tegenwoordig heeft, kom je uit op net iets onder 30 gram koolhydraten. Dit staat gelijk aan 9 tot 10% van de toegestane maximale hoeveelheid per dag.

Gummy beertjes

Gummy beertjes zijn een gevaarlijk iets wanneer het op koolhydraten aankomt. Tien kleine gummy beertjes komen al uit op 22 gram koolhydraten. Bedenk even voor jezelf hoe snel je tien van die kleine gummy beertjes op kan eten. Bedenk daarna dat gummy beertjes niks van toegevoegde voedingswaarde hebben en bomvol onnodige suikers zitten. Hoe lekker ze ook zijn, wij raden ze ten strengste af.

Fruit uit blik

Een grote misconceptie die over fruit uit blik bestaat is dat het gezond is puur en alleen omdat het fruit is. Niets is minder waar. Naast alle suikers die in de siroop zitten waar het fruit in rust, zitten hier ook 9% van de toegestane dagelijkse hoeveelheid koolhydraten in. Wij raden iedereen aan om gewoon vers fruit te halen. Vers fruit is zowel lekkerder als gezonder.

https://voedingschema.nl/koolhydraatarm-voedingsschema/

Gerelateerde artikelen

Coderen is leren

De lekkerste hapjes, buffetten en BQ van Zuid-Holland vind je hier

De diƫtist in Enschede helpt je verder