Index Gids
Image default
Eten en drinken

Coderen is leren

Als horecaondernemer Is het natuurlijk erg belangrijk dat je altijd producten serveert die van een zo hoog mogelijke kwaliteit zijn. Het is dan ook van groot belang dat alles kakelvers is. Moet je je voorstellen dat je iets serveert wat eigenlijk al over de datum is. Dit zal jouw horeca onderneming een erg slechte naam geven op de restaurant markt. Een slechte naam betekent dat je veel minder gasten zult ontvangen in je restaurant. En zonder gasten kan jij jouw zaak niet laten blijven bestaan. Zorg er daarom voor dat jij als ondernemer altijd alle zaken goed op orde hebt.

Het beste wat je met je producten kunt is het coderen van je producten. Heel vaak is het zo dat ondernemers helemaal geen coding and marking systeem gebruiken om hun producten te coderen. Dat resulteert dan veelal in een vriezer die helemaal vol is met voedsel waarvan het grootste gedeelte eigenlijk niet meer geserveerd kan worden aan de gasten wanneer je de officiële regels van de voedsel- en warenautoriteit aanhoudt. Het is van groot belang dat ondernemers zich goed bewust worden hoe belangrijk het is om hun producten in de vriezer te gaan coderen. Het is niet alleen van belang voor de naam van het restaurant maar daarnaast ook gewoon voor de algemene gezondheid van je gasten. Als je producten serveert die dus eigenlijk niet meer geconsumeerd dienen te worden worden breng je deze in gevaar. Het is daarom aan te raden om ervoor te zorgen dat je als ondernemer zelf een codeer printer in je onderneming hebt. Het is een investering die goed zal zijn voor meerdere factoren.

Er zijn meerdere onderzoeken uitgevoerd die al hebben bewezen dat restaurants die coderen allereerst lekkerder voedsel serveren en daardoor ook een stuk meer klanten zullen trekken. Zo kun je als ondernemer bepaalde certificaten krijgen wanneer blijkt dat jij inderdaad goed codeert. Met zo keurmerk toon jij naar de buitenwereld dat jij vers voedsel serveert. Dit keurmerk mag je daarna ook overal vermelden, van je voordeur tot je website. Overal kun je het zichtbaar maken.

Zorg er daarom voor dat je begint met coderen, je helpt jezelf en uiteraard je medemens er ontzettend mee. Wacht daarom geen dag langer.

 

Voor meer info : http://www.kba-metronic.com/nl/