Index Gids
Image default
Rechten

Handige tips voor bij een rechtszaak

De kans dat u ergens in uw leven in een juridisch gevecht verzeild zal raken is absoluut niet ondenkbaar. Wanneer u als eiser of gedaagde voor de rechter dient te verschijnen kunt maar beter goed voorbereid daar staan. Wij geven u graag een aantal tips om u zo goed mogelijk voor te bereiden op een mogelijke juridische procedure.

Goede rechtsbijstand nodig

In de meeste gevallen bent u niet verplicht om een advocaat of een andere juridische adviseur in te schakelen. Het is echter wel iets wat wij sowieso aanraden. Eens contact op te nemen met advocatenkantoren om toch juridische ondersteuning te krijgen is een must te noemen. Wanneer u in Zuid-Holland woont zijn advocaat Den Haag en advocaat Rijswijk erg aan te raden.

Bereid u te allen tijde goed voor

Zoals bij zoveel zaken geldt ook voor juridische procedures dat een goede voorbereiding goud waard kan zijn. Ook als u uzelf heeft voorzien van een uitstekende rechtsbijstand raden we u aan om uzelf voordat een zitting van start gaat ook goed voor te bereiden. De kans is namelijk erg groot dat de rechter u ook een aantal vragen zal stellen.

Blijf altijd consequent

In nederland sta je over het algemeen niet onder ede. Dit gebeurt enkel met getuigen. De meeste rechtszaken worden echter afgedaan zonder getuigen in te schakelen. Het is over het algemeen simpelweg uw woord tegen die van de tegenpartij. In principe bent u ook niet verplicht de waarheid te spreken, het is echter wel aan te raden om dit te doen.

Bewijsvoering heel belangrijk

Als je van plan bent een juridische procedure te winnen dien je harde bewijzen te hebben. Hoe meer bewijs u kunt leveren, hoe groter de kans dat u de procedure zult winnen.

Verzamel voorafgaand aan de procedure altijd zoveel mogelijk schriftelijke bewijsstukken en bespreek deze stukken ook altijd met uw advocaat of jurist. Het kan hierbij gaan om brieven, memo’s, e-mails, verslagen, verklaringen, bonnen, tekeningen, etc.

Een belangrijke regel bij procedures is de regel “wie stelt, bewijst”. Dit betekent dus dat wat je beweert, je ook altijd moet zien te bewijzen. Als u bijvoorbeeld een procedure begint omdat u geld aan een goede vriend heeft geleend moet u zelf kunnen aantonen dat uw vriend inderdaad het geld heeft ontvangen. Mocht je dit niet kunnen, is de kans vrij groot dat je de procedure zal gaan verliezen.

 

Voor meer info : https://www.ebhlegal.nl/