Index Gids
Image default
Dienstverlening

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is het nemen van verantwoordelijkheid over alle aspecten van jouw leven en deze in de juiste richting te leiden.

Om een succesvol leider te kunnen zijn op het werk is het uiterst belangrijk om sterke persoonlijke leiderschapsvaardigheden te hebben.

Wanneer je de verantwoordelijkheid kunt nemen voor de keuzes die je maakt in jouw leven en je deze keuzes maakt voor jouw eigen bestwil, kun je makkelijker een positieve en inspirerende invloed hebben op anderen. Hierdoor kun je ook een rolmodel worden voor anderen in leiderschapsrollen.

Er zijn drie factoren die invloed hebben op sterke persoonlijke leiderschapsvaardigheden.

De eerste is jouw manier van denken oftewel de “Mindset”. Ik heb al vaker gesproken en geschreven over hoe belangrijk de mindset is dus als je mij al een tijdje volgt weet je dat ik geloof dat jouw manier van denken over welk onderwerp dan ook fundamenteel is voor hoe succesvol je bent in een bepaal gebied.

Een mindset wordt beschreven als “Een vaste mentale houding of aanleg die vooraf bepaald hoe een persoon reageert en bepaalde situaties interpreteert.” Het hebben van positieve overtuigingen en verwachtingen over de keuzes die je voor jouw eigen bestwil maakt en het anticiperen op een positieve uitkomst horen allemaal bij het hebben van een goede mindset over het persoonlijke leiderschap.

Jouw mindset over persoonlijk leiderschap en het sterk staan in dit vakgebied zijn fundamenteel voor jouw succes in het vakgebied en zullen ook worden overgezet naar jouw leiderschapsvaardigheden op het werk.

Het volgende belangrijke aspect is jouw energie; Hoe beheer jij jouw energie? Neem je de tijd om even bij te komen en zorg je goed voor jezelf? Dit helpt allemaal om betere keuzes te kunnen maken die het beste zijn voor jou.

Ook dit wordt overgezet naar jouw leiderschapsvaardigheden op het werk; het beheren van energie in elk aspect van jouw leven zorgt ervoor dat je zowel persoonlijk als professioneel alles kunt geven en je zowel thuis als op de werkvloer op je best bent.

Het derde belangrijke aspect van persoonlijk leiderschap is het hebben van een steunsysteem. Het hebben van sterke leiderschapsvaardigheden betekend ook het hebben van een netwerk aan mensen die je steunen bij het maken van de beste keuzes voor jou.

Deze mensen zijn jouw bestuur, jouw vertrouwde collega’s, familie en vrienden en verdere personen die jij ziet als jouw naasten. Dit zijn de mensen die jou kennen en die je vertrouwd.

Voor meer info : http://www.ivpp.nl/leiderschap/training