Spring naar inhoud

Het schoonmaken van de badkamer kan een feest zijn!

Het is een wekelijkse taak, het schoonmaken van de badkamer. Het is een hele klus om elke week de badkamer schoon te maken, maar als het eenmaal gedaan is zijn we blij dat we het hebben gedaan. We genieten elke week weer van een schone badkamer die lekker fris ruikt. En laten we niet het gevoel vergeten dat we krijgen van het schoonmaken van de badkamer, trots. Er is elke week toch iets dat ons elke keer irriteert, namelijk de voegen die maar niet wit willen worden.

Oplossing

Om de voegen badkamer wit te maken kun je van alles proberen. Er staan allemaal tips online om voegen wit maken. Hieronder zijn een paar van deze tips opgesomd:

  • De vieze voegen zijn schoon te krijgen door in wat water bleekmiddel te mengen. Dan aanbrengen op de voegen en goed schrobben met een tandenborstel. Dit werkt echter ook heel goed bij schimmels.
  • Vul een oude spuitfles (van bijvoorbeeld Glassex) met water, bleek en wat soda. Dit spuit je dan op de voegen en de badkamertegels. Het is dan belangrijk om ze 2 uur te laten inwerken en dan alles afspoelen. Als het goed is, is alles weer schoon.
  • Giet in een bakje warm water een klein beetje wasverzachter. Maak daarna de voegen schoon met een doekje, als het goed is, glimt alles na deze behandeling.
  • Meng chloor met wat Natriumcarbonaat en voegenreiniger bij elkaar. Maak de voegen met dit middeltje schoon. Het is belangrijk om alles goed te laten uitluchten.
  • Verdun bleek met een beetje water en schrob de voegen schoon met een tandenborstel. Alles goed afspoelen en de voegen zijn weer helemaal wit!
  • Mix wat azijn en water bij elkaar en stop het in een spuitfles. Goed spuiten op de voegen en schoonmaken.

Als al deze handige huishoudtips niet werken is het misschien tijd voor een nieuwe badkamer.

Voor meer info : https://www.voegxpert.nl/