Spring naar inhoud

Escape from the dark XL

Dit weekend ging ik voor de tweede keer naar Xcape Logix escape room in Nijmegen, gelegen bij het station. Een paar weken terug ging ik met Lisa, Marieke en Leo naar de “van Gogh Code”. Dat was onze eerste escape room ervaring en we vonden het helemaal geweldig.  We waren toen zo enthousiast dat we gelijk hun andere thema, de “Escape from the Dark XL” wilden spelen. Helaas voor ons was die destijds voor de rest van de dag gereserveerd. Dus volgende keer beter.

Escape from the dark XL

Afgelopen week konden we eindelijk weer bij elkaar komen en besloten we de “Escape from the Dark XL” te doen. Dit keer kwam Frank en Tom ons versterken, we waren in totaal dus met 6. Deze thema leek ons veel spannender dan de “van Gogh Code”. Lisa en Marieke waren best wel zenuwachtig. Maar de begeleider zei dat het niet echt eng is en stelde hun bovendien gerust door te zeggen dat er geen rare dingen zullen gebeuren.

Verdeeld in twee groepen

We moesten de groep in tweeën verdelen. De eerste groep begint in het donker en wordt vastgeketend met handboeien aan de muur. Lisa en Marieke wilden dat niet, dus de groepen waren snel verdeeld. We hebben besloten dat de jongens in het donker beginnen. Lisa en Marieke fungeerden als reddingsteam die ons moest proberen te bevrijden.

Eerst werden wij (de jongens) vastgeketend. Het zenuwachtig makend achtergrondmuziek plus het feit dat we niks konden zien, maakte de sfeer wel een beetje gespannen. Daarna werden ook de meiden in hun kamer gestopt. Toen begon de klok af te tikken. We hadden zelf ook een onderlinge competitie: konden wij zelf uit de handboeien komen? Of zijn de meiden sneller en komen ze ons bevrijden? Natuurlijk willen we sneller dan de meiden zijn, maar Frank en Tom hadden nog geen escape ervaring. Dus we kwamen traag op gang. Na, denk ik, 10 minuten kwamen de meiden ons al bevrijden en werden we flink uitgelachen door hun.

Uiteindelijk hebben we de kamer met nog 3 minuten over gehaald. We vonden het wederom een leuke ervaring.  Het zijn twee totaal verschillende kamers met een  andere belevenis. Ook Tom en Frank zijn nu verslaafd! Ik denk dat  we een nieuwe bezigheid erbij hebben!

 

Voor meer info :