Index Gids
Image default
Bedrijven

Agrarisch advies

Er zijn vele ontwikkelingen op het gebied van de verzorging van je koe. Als boer kun je deze ontwikkelingen nog wel eens missen omdat je hard aan het werk bent op de boerderij, terwijl het eigenlijk wel heel handig zou zijn om hiervan op de hoogte te zijn. Om de laatste ontwikkelingen mee te krijgen en je koe zo goed mogelijk te verzorgen, kun je terecht bij bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Zo geeft Wijsman bijvoorbeeld agrarisch advies over onder andere de verzorging van de koeien.

Wijsman houd zich bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van de stalinrichting van de koe. Zo weten zij heel goed hoe je de stal van de koe kunt verbeteren waardoor de koeien zich fijner voelen en hun leven aangenamer maken. Vele innovaties schelen voor de boer ook tijd en geld doordat de verzorging minder tijdrovend zal worden en eenvoudiger. Dit is iets waar je als boer zeker van op de hoogte moet zijn wanneer je koeien hebt.

Een innovatie op het gebied van koe verzorging is bijvoorbeeld de voorkoeler. De voorkoeler wordt gebruikt om het melk van de koeien goed gekoeld wordt. Dit wordt gedaan met behulp van het koude vee water. Wanneer een koe net gemolken is, is de melk warm en dan wordt het dus door het koude vee water afgekoeld. Doordat het vee water wordt gebruikt om te koelen, zal deze weer een beetje warmer worden. Dit is een erg goed systeem omdat het voor de koeien en het andere vee fijner is wanneer het vee water iets warmer dan wanneer het niet verwarmd wordt. Het is dus een goede wisselwerking waarin je profijt hebt van beide. Verder kun je het leven van de koeien ook nog verbeteren door bijvoorbeeld een pack mat of een koeborstel. Wanneer je dan een agrarisch adviesbedrijf benaderd zal je hier genoeg informatie over krijgen om precies te weten hoe je de koeien het beste kan verzorgen.

Voor meer info : http://wijsmanhandelenadvies.nl