Index Gids
Image default
Zakelijk

Het nemen van loopbaan begeleiding

Het is helemaal hip tegenwoordig om druk bezig te zijn met je loopbaan. Hoe jij je werkende carrière ook besteden wilt, het is altijd slim om er over na te denken wat je nog meer wilt. Blijf je voor altijd onder een baas werken? Is zelfstandig ondernemer echt wel wat voor jou en hoe ga je je tijd invullen. We worden ouder en ouder en we moeten dus nadenken over wat we willen. De pensioen leeftijd blijft stijgen en dit betekent dat we steeds langer moeten werken. Werk neemt ontzettend veel tijd in beslag en je wilt je tijd dus wel besteden aan iets wat er voor zorgt dat het leuker wordt. Waarschijnlijk werk je veertig uur per week en dan hebben we het niet over dat wat je altijd ‘even snel’ thuis nog even doet om er voor te zorgen dat je de dag daarna niet zo heel druk bent. Het is helemaal niet vreemd dat je in de loop van de tijd een keer wat anders wilt en je avond anders in wilt gaan vullen. Maar wat wil je dan precies?

Om deze vraag te beantwoorden is het slim om een loopbaancoach in te schakelen. Een loopbaancoach kan jou helpen bij het maken van de juist keus in je carrière stap. Als jij komt te werken bij een groter bedrijf dan is de kans groot dat zij beschikken over een groot aanbod begeleiders. Dit is niet altijd het geval en vaak moet je het met minder doen. Een loopbaancoach is heel breed. Het is niet verplicht om een diploma te hebben om een loopbaancoach te worden. Het is wat dat betreft te vergelijken met een zelfstandig ondernemer.

Het is voor zelfstandig ondernemers moeilijk om te bepalen of het personeel tevreden is. Vaak wordt er in dit geval gebruik gemaakt van een MTO. Dit staat voor medewerkers tevredenheidsonderzoek.

Voor meer info : https://carrierepoort.nl/