Index Gids
Image default
Verbouwen

De vintage laminaat vloer is de trend

In tegenstelling tot de populaire overtuiging dat alleen een natuurlijke houten vloer succesvol is voor een vintage interieur, zeggen wij dat een hoogwaardige laminaatvloer even geschikt is om een retro interieur te verbeteren. In het artikel van vandaag hebben we een overzicht gemaakt van waar u op moet letten bij het inrichten van een kamer met laminaat of PVC laminaat.

De eigenschappen op technisch gebied

Naast parket behoort laminaat tot de categorie van harde vloerbedekkingen. Net als een geprefabriceerd parket bestaan ook laminaatplanken uit meerdere lagen. Een robuuste houtvezelplaat stabiliseert de constructie en een decoratieve toplaag van bedrukt papier siert de plank op het gestructureerde oppervlak. Het patroon hoeft niet altijd echt hout te imiteren, maar kan ook onder meer steen, beton of tegels imiteren.

Om die reden zijn laminaatvloeren ideaal voor plaatsing in praktisch elke interieurstijl. Omdat UV-stralen het materiaal niet kunnen aantasten, behouden de planken permanent hun kleuren en hun schoonheid. Laminaatvloeren hebben een uitstekende duurzaamheid, waardoor ze in de meest uiteenlopende particuliere en commerciële ruimtes kunnen worden gebruikt, afhankelijk van het gebruik en de slijtageklassen.

Andere voordelen van deze harde vloeren zijn eenvoudig onderhoud en ongecompliceerde installatie dankzij een geïntegreerd kliksysteem of verlijming over het hele oppervlak.” Echter kan je ook kiezen voor PVC vloeren die dezelfde uitstraling hebben als traditionele laminaatvloeren, maar dan met nog meer voordelen. Bekijk bijvoorbeeld de Ambiant Vivero Light Oak PVC vloer die op dit moment razend populairs is dankzij de unieke, warme uitstraling van echte hout.

De smaak van individuele looks

Vintage is een romantische stijl en veronderstelt een typisch kleurenschema van pasteltinten. Witte, melkachtige kleuren zoals de Parador planken Parador laminaatvloer Classic 1050 V-4 “1601447 Eiken Skyline wit” of Quick-Step Classic “CL1486 Ash White” worden meestal als hoofdtoon gebruikt.

 Ze vereisen verdere subtiel gekleurde contrasten. Zulke lichte afwerkingen stralen een gevoel van lichtheid uit en brengen extra licht en warmte in uw vier muren. Gerenommeerde fabrikanten zoals Parador, ter Hürne en BerryAlloc presenteren u unieke laminaatplanken, die zachte en warme houtkleuren en steentegelpatronen vakkundig imiteren en zo de perfecte basis voor een retro-achtige interieurinrichting vormen.