Index Gids
Image default
Mobiliteit

Bijtelling tesla in 2022

Het is een van de meest populaire automerken van de wereld. Met een unieke propositie wisten ze de markt van Elektrische auto’s behoorlijk op z’n kop te zetten. En met een uitgesproken leider aan het roer kan niemand er meer omheen: Tesla. De aanpak was vanaf het begin al helemaal duidelijk. Begin met een dure sportauto (dat werd de Model S) waarmee je een goedkoper model kunt lanceren (Model 3) en uiteindelijk elektrisch rijden voor iedereen mogelijk maakt. Nu zijn de Roadster, Model Y en Model X niet direct de instapmodellen voor de massa, maar de visie blijft grotendeels overeind.

 

 

Bijtelling 2022

Een van de redenen waarom Tesla in Nederland met een sneltreinvaart van de grond kwam, is de bijtelling. Elektrische voertuigen werden amper bijgeteld en daarmee was het vreselijk interessant om zo’n mooie EV aan te schaffen. Inmiddels is er wel wat veranderd. De bijtelling voor 2022 staat op 22% maar voor de elektrische wagen, is 16%. Een toename van 4% ten opzichte van het jaar ervoor. Overigens geldt dit percentage voor de eerste €35.000. Iedere euro hoger wordt met het normale tarief bijgeteld.

 

Bijtelling Tesla

Omdat Tesla alleen elektrische auto’s maakt, heb je dus nooit te maken met enkel het bijtellingspercentage van 22%. Wel is het zo dat een tweedehands Model 3 rond de €40.000 moet opleveren. Houdt er dus rekening mee dat het grootste deel van uw bijtelling in 2022 uit 16% telt, maar niet alles. Al met al is het nog steeds een hele mooie wagen, die u volledig elektrisch naartoe brengt. En met de unieke eigen laadstations hoef je nergens stil te staan. En dan is de lagere bijtelling natuurlijk een mooie bijkomstigheid.

 

Km registratie

Of u nu wel of niet bijtelt, het helpt om een kilometerregistratie bij te houden. Op het moment dat u bijtelling wilt voorkomen, moet u kunnen aantonen dat u niet meer dan 500 kilometer privé heeft gereden. En een sluitende km registratie is daarbij een perfect hulpmiddel.

 

https://www.trackjackeurope.com/kennisbank/bijtelling/tesla/