Index Gids
Image default
Aanbiedingen

Zo perfectioneer je jouw tuin

Zo perfectioneer je jouw tuin

Ben je de tuin aan het renoveren of heb je plannen om een geheel nieuwe tuin aan te leggen bij een nieuwe woning? Dan moet je aan er veel dingen denken. Van de selectie van planten soorten tot aan de meubels: aan alles moet gedacht worden. Bedenk ook hoe je je tuin gaat scheiden van de rest van de buurt. Je wilt tenslotte wel rustig in je achtertuin kunnen zitten zonder dat de hele buurt ervan mee kan genieten. Daarnaast wil je uiteraard ook dat je schutting of andere tuinafscheiding harmonieert met de rest van de tuin. Daarom willen we je in deze blog graag vertellen welke mogelijkheden je hebt op het gebied van tuinafscheiding! Lees dus snel verder, dan ziet uw tuin er volgende zomer ook op en top uit!

 

Houten tuinhek

Een houten schutting: al jaren zeer populair en gewaardeerd door Nederlanders. Het blijft een van de bestverkochte tuinhekken van Nederland. En hoewel dit type tuinafscheiding al jaren bestaat, betekent dat niet dat er weinig opties zijn, of dat houtingen schuttingen saai of alledaags moeten zijn. Integendeel: er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden als het gaat om houten schuttingen. Je kunt zelf de houtsoort, maat, vorm, hoogte en kleur kiezen. Het kiezen van een hardhoutsoort is erg belangrijk. Deze houtsoorten gaan namelijk erg lang mee en zijn bijna volledig onderhoudsvrij. Hardhoutsoorten zijn bijvoorbeeld: grenen, spar of Douglas. 

 

Meer groen in je tuin?

De laatste jaren wordt het steeds populairder: meer bomen in de tuin. De kiezelstenen in de voortuin maakten plaats voor mooie potplanten en houten schuttingen maakten plaats voor mooie groene schuttingen. De natuurlijke omgeving speelt hierbij een belangrijke rol, maar ook de algehele uitstraling van je tuin wordt erdoor verbetert. Om te zorgen voor meer groen in de tuin zou je kunnen denken aan een wat groenere tuinafscheiding. Je zou kunnen gaan voor een leuke heg, of voor een stalen hekwerk waar je een mooie klimplant tegen aan kunt laten groeien. Voor een wat ruigere stijl zou je kunnen kiezen voor een tuinhek gemaakt van natuursteen in combinatie met een raster waar een klimplant tegen aan kan groeien