Index Gids
Image default
Financieel

Wikipedia accepteert Bitcoin en Bitcoin Cash

Wikipedia accepteert Bitcoin en Bitcoin Cash

Weer valt er een nieuw jubileum op de markt te vermelden; Wikipedia gaat namelijk betalingen in de vorm van Bitcoin en Bitcoin Cash accepteren. Dit is een behoorlijke stimulans, aangezien Wikipedia een gigantisch bedrijf is. Daarnaast maken vele mensen wereldwijd gebruik van Wikipedia; een ideale partner dus voor de digitale munteenheden.

De foundation achter Wikipedia gaat in samenwerking met Bitpay om dit mogelijk te maken. Het is nu voor mensen mogelijk om donaties te betalen in de vorm van Bitcoin en/of Bitcoin Cash. Deze donaties zijn bedoeld om Wikipedia draaiende te houden; de digitale encyclopedie heeft hoge kosten en is op papier een stichting. Hierdoor heeft men geen winstoogmerk en dus moeten de kosten gedekt worden met behulp van donaties.

“Onze donoren tonen steeds meer interesse in verschillende cryptocurrency, dus het accepteren van bitcoin cash was een natuurlijke volgende stap. We accepteren wereldwijd donaties en we streven naar een grote verscheidenheid aan donatie-opties. Het is erg belangrijk dat we internationale donaties kunnen laten verwerken op een manier die efficiënt en kosteneffectief is.”, aldus de eigenaar van de stichting van Wikipedia.

De CCO van Bitpay, Sonny Singh is ook blij met de samenwerking: “Bitcoin en Bitcoin Cash zijn een van de goedkoopste betalingsopties die beschikbaar zijn, dus uiteindelijk komt er meer van de donatie bij het goede doel terecht. Wikimedia doet zoveel goeds in de wereld, en het is daarom een voorrecht om hen te helpen geld in te zamelen.”

Het gevolg van deze samenwerking is dus dat gebruikers van Wikipedia een donatie in de vorm van Bitcoin of Bitcoin cash kan betalen. Voor de aanhangers van de digitale munteenheden is dit hoe dan ook goed nieuws. Hoe meer institutioneel geld in de markt gepompt wordt, hoe beter. Dit is in ieder geval weer een mooie stap voor de gehele markt, voor Wikipedia en voor Bitpay.

Voor meer info : https://www.cryptocurrencylivekoers.nl