Index Gids
Image default
Financieel

5 manieren om uw automatische schuld te minimaliseren

Houd uw schulden laag met deze handige tips.

Geschat wordt dat iets meer dan driekwart van de Amerikaanse forenzen met de auto naar het werk gaat. Als jij een van hen bent, dan heb je duidelijk een betrouwbaar voertuig nodig om heen en weer te reizen. Maar dat betekent niet dat je een hoop schulden moet aangaan om een fatsoenlijke auto te bemachtigen. Hier https://minilening-zonder-bkr.nl/  leest u hoe u uw auto schuld laag kunt houden – zodat u meer geld overhoudt in uw budget voor andere belangrijke doeleinden.

1. Koop een gebruikte auto

Het is een bekend feit dat nieuwe voertuigen een groot deel van hun waarde verliezen op het moment dat ze van het terrein worden gereden. Er wordt zelfs gezegd dat ze binnen drie jaar tot 50% afschrijven. Als zodanig kunt u een gebruikte auto van drie jaar oud kopen voor ongeveer de helft van de prijs van zijn nieuwere tegenhanger. Dit is geen exacte wetenschap; uw besparingen kunnen variëren, afhankelijk van het exacte voertuig dat u kiest. Maar over het algemeen verlaagt u uw kosten door te kiezen voor een gebruikte auto, en als u die auto financiert met een lening, hoeft u niet zo veel te lenen.

2. Koop een nieuwe compacte auto

AAA schat dat het gemiddeld € 9.282 per jaar kost om een auto te bezitten. Dat cijfer daalt echter tot € 7.114, wanneer u een compacte auto kiest boven een grotere auto. Dat is een enorme besparing, en hoewel een deel ervan betrekking heeft op brandstofkosten en onderhoud, kunt u over het algemeen een compacte auto kopen tegen een lagere prijs, wat betekent dat u niet zoveel hoeft te lenen om hem te zwaaien.

3. Sla de toeters en bellen over

Het is misschien leuk om een voertuig te hebben met verwarmde stoelen, een ingebouwd navigatiesysteem en andere voordelen, maar hoe hard heb je die functies echt nodig? Als u bereid bent om een beetje terug te schalen, betaalt u minder voor uw voertuig en hoeft u minder schulden aan te gaan. Dat gezegd hebbende, je wilt je leven niet te lastig maken, dus hoewel het slim is om het gesplitste filmscherm over te slaan, moet je je niet schuldig voelen over het uitgeven van automatische ramen en deuren. Op https://lenen-zonder-bkr.net/ laten we zien hoe jij alsnog een fatsoenlijk voertuig kan kopen zonder teveel risico’s. 

4. Geef een grotere aanbetaling

Hoe meer geld u kunt neerleggen om uw auto te kopen, hoe minder u hoeft te lenen. Als u uw spaargeld een paar maanden verhoogt, kunt u uw aanbetaling verhogen. Dit kunt u doen door te bezuinigen en/of door tijdelijk een tweede baan te zoeken.

Stel je voor dat je een voertuig van € 20.000 wilt kopen dat je kunt financieren tegen 5% rente over een aflossingsperiode van vijf jaar. Als u € 3.000 neerlegt, krijgt u een maandelijkse betaling van € 321. Over vijf jaar is dat € 19.260, waarvan € 2.260 rente is. Aan de andere kant, als het je lukt om € 5.000 onder dezelfde voorwaarden neer te zetten, krijg je een maandelijkse betaling van € 283. In de loop van vijf jaar is dat € 16.980, waarvan slechts € 1.980 rente.

5. Verhoog uw kredietscore voor betere tarieven

Hoe hoger uw kredietscore, hoe groter de kans dat u een concurrerend tarief voor uw autolening krijgt. En dat kan op zijn beurt helpen om uw schulden tot een minimum te beperken. Als uw kredietscore niet geweldig is, kunt u deze verbeteren door inkomende rekeningen consequent op tijd te betalen, en ook door een deel van uw bestaande schuld af te betalen om uw kredietgebruik te verminderen.

In het bovenstaande voorbeeld resulteerde een autolening van € 17.000, betaalbaar over vijf jaar tegen 5% rente, in een maandelijkse betaling van € 321. Maar als uw krediet niet sterk genoeg is om dat tarief vast te houden, en u alleen in aanmerking komt voor 9% rente, is uw maandelijkse betaling in plaats daarvan € 353. Dat lijkt misschien niet een enorm verschil op maandbasis, maar over vijf jaar is dat een extra € 1.920.

Hoe minder geld u hoeft te lenen voor een auto, hoe meer u beschikbaar heeft om te sparen, uit te geven of om andere financiële doelen te bereiken. Het loont altijd om de leningen die u afsluit tot een minimum te beperken, en als u deze tips opvolgt, zult u niet te zwaar worden belast door autoschulden.

https://minilening-zonder-bkr.nl/leningen-aanvragen/36500-euro-lenen/