Index Gids
Image default
Financieel

Hoe werkt een crypto trading bot?

Binance bots zijn computerprogramma’s die inloggen op de cryptocurrency uitwisseling van Binance en automatisch namens jou handelen. Bots zijn niet zonder meer winstgevend. Hoe effectief een bit is hangt af van hoe ze geprogrammeerd zijn en hoe geschikt de programmering is voor de huidige marktomstandigheden.

Een crypto trading bot voor elke handelsstrategie

Er zijn veel diverse soorten bots op de markt voor verschillende marktomstandigheden. Eigenlijk gebruik je verschillende bots voor verschillende strategieën. Scalping is bijvoorbeeld een strategie voor het maken van kleine maar consistente winsten in een zijwaartse markt, maar zou niet ideaal zijn in een bull of bear situatie. Het is dus een uitdaging om uit te vinden welke strategie op verschillende tijdstippen moet worden gebruikt. De tweede uitdaging is om een ​​crypto trading bot te vinden die die strategie effectief kan uitvoeren op basis van marktactiviteit en signalen.

Wat zijn signalen?

In de wereld van cryoto trading bots is een signaal hetzelfde als een alarm. Iemand zou bijvoorbeeld een signaal kunnen maken op basis van een combinatie van factoren zoals voortschrijdende gemiddelden, volatiliteit en vermeldingen op sociale media. Wanneer deze factoren zich gedragen op een manier waarop men denkt dat deze gedragingen het juiste moment om te handelen aangeven, wordt het alarm geactiveerd. Handelsbots kunnen worden geprogrammeerd om automatisch op specifieke manieren op signalen te reageren. Je kunt je eigen signalen maken of de bot laten reageren op signalen van anderen.

Hoe kom je aan een crypto trading bot?

Er zijn twee verschillende manieren om een ​​crypto-handelsbot te krijgen en te gebruiken. Je kunt een voorgeprogrammeerde bot gebruiken waar je een abonnement voor kunt afsluiten, of je kunt zelf een bot maken. Wanneer je ervoor kiest om zelf een bot te maken kun je zelf beslissen welke signalen de bot zal lezen en welke handelsacties hij neemt als reactie hierop. Het nadeel van zelf een bot bouwen is dat je wel enige handelservaring en programmeer kennis nodig hebt. Alhoewel er zijn omgevingen waar je een bot kunt bouwen in eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterfaces, heb je vaak wel programmeerkennis nodig om het goed te doen.

Een cryototrading bot kopen

De andere optie is om een ​​bot te gebruiken die iemand anders heeft gebouwd. Deze zijn vaak te koop bij de makers, en sommige platforms bevatten botmarktplaatsen waar mensen voorgeprogrammeerde bots kunnen kopen en verkopen. In veel gevallen worden bots slechts gedeeltelijk voorgeprogrammeerd, wat betekent dat je niet direct uit de doos met ze kunt handelen, maar eerst moet aanpassen aan jouw voorkeuren.

Voorgeprogrammeerde trading bots vergelijken

Let bij het uitkiezen van een crypto trading bot op de volgende 7 factoren:

 

  1. Handelsstrategie. Welke strategie kan de bot uitvoeren en welke parameters kun je programmeren?
  2. Makkelijk te gebruiken. Zorg ervoor dat de bot die je kiest gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is.
  3. Wijzigingen aanbrengen. Is het eenvoudig om je handelsstrategie en parameters aan te passen?
  4. Kosten. Er zijn bots die handelskosten in rekening brengen. Vergelijk de kosten en voordelen van verschillende opties.
  5. Levensduur. Hoe lang bestaat de bot al? Is hij nieuw of heeft het een lange geschiedenis van betrouwbaar en succesvol gebruik?
  6. Reputatie. Heeft de bot een goede reputatie bij de bredere cryptogemeenschap? Kijk op online forums naar recensies van andere gebruikers.

Exchanges. Kies een bot waarmee je kunt handelen op de exchange(s) die je wilt gebruiken.