Index Gids
Image default
Bedrijven

Waar je op moet letten bij de aanschaf van de warmtepomp

In het vorige artikel zijn we in gegaan op de voordelen van de warmtepomp. En waarom het wellicht handig is om warmtepomp renovatie uit te voeren. In dit artikel wordt het tegenovergestelde gedaan. Hierbij gaan we in op de eventuele nadelen die zich voort kunnen doen bij de aanschaf van een warmtepomp.

Ten eerste gaan we even in op de investering van de warmtepomp. Want het kopen van de warmtepomp moet natuurlijk wel gefinancierd worden. Dit is namelijk niet voor iedereen betaalbaar. Een kwalitatief goede warmtepomp kan redelijk duur zijn en het is dus verstandig te kijken naar welke opties er mogelijk zijn voor eventuele subsidie of een lening die kan worden afgesloten voor de investering van de warmtepomp.

Ten tweede moet worden bekeken of het huis überhaupt wel geschikt is voor de warmtepomp. Een warmtepomp nieuwbouw in een nieuw huis is vaak wel geschikt voor de plaatsing, maar een oud huis is af en toe wel eens niet geschikt voor de plaatsing van een warmtepomp. Ook is een warmtepomp groter dan een cv-ketel in de meeste gevallen. Dus moet er ook goed gekeken worden naar de ruimte die de warmtepomp in beslag gaat nemen. Wie weet past dit wel helemaal niet en is de warmtepomp voor niks aangeschaft. Wellicht dat een deel van de muur weggehaald moet worden, zodat de warmtepomp er alsnog in geïnstalleerd kan worden.

Tot slot kan een warmtepomp op vele manieren verkeerd geïnstalleerd worden. Als deze verkeerd geïnstalleerd wordt, dan kan de rendement flink achteruit lopen. Daarom is het handig altijd een professioneel persoon langs te laten komen die dit op de juiste wijze kan doen. Dus voordat je je warmtepomp gaat aanschaffen, is het belangrijk over deze punten heen te gaan, zodat jij optimaal kan genieten van de warmtepomp, zonder enig obstakel te hebben.

Voor meer info : https://techneco.nl/