Index Gids
Image default
Bedrijven

Volledig operationele elektriciteitscentrales

De hernieuwbare pool van de EGP, die wordt beschouwd als een district van hernieuwbare excellentie, omvat vandaag de dag vier operationele elektriciteitscentrales: het windmolenpark Taltal, bestaande uit 33 windturbines met in totaal 99 MW nominaal vermogen, dat tot 300 GWh per jaar kan opwekken; de Lalackama I- en II-zonnepanelencentrales van Lalackama I en Lalackama II, het grootste zonnecomplex van Chili, met een capaciteit van ongeveer 210 GWh per jaar; het hybride systeem van Ollagüe, dat zonne- en windenergie integreert met een opslagsysteem, en de aardwarmtecentrale van Cerro Pabellón, de eerste in heel Latijns Amerika. Deze groene hub blijft groeien dankzij de bouw van nieuwe energiecentrales zoals de zonnecentrales Diego de Almagro en Chañares in de regio Atacama.

Dit artikel wordt onder andere mogelijk gemaakt door Ista nederland. Ista verzorgt het energiebeheer en neemt dit aspect uit handen van onder andere VVE beheerders. Ista Nederland is gespecialiseerd en in een aantal landen marktleider op dit gebied. Bezoek de website van Ista voor meer informatie over wat Ista Nederland voor uw bedrijf kan betekenen.

Sinds 2014 vertrouwt EGP Chili op geavanceerde technologische oplossingen voor de controle en analyse van gegevens over hernieuwbare energie, die worden verzameld en opgeslagen in een lokale controlekamer (LCR) in het hoofdkantoor van het bedrijf in Santiago. Met het Energy Studio Pro®-platform als centraal gegevenshub voert het bedrijf een volledige monitoring, rapportage en analyse van de activa uit, ter ondersteuning van het besluitvormingsproces. De lokale controlekamer stelt EGP’s hele team in staat om krachtige overzichten te realiseren over alle energiecentrales met volledige zichtbaarheid van de servicewerkzaamheden in real-time, waardoor de middelen worden geoptimaliseerd en energieverliezen tot een minimum worden beperkt.

Naast standaardoplossingen op basis van gebruiksvriendelijke mens/machine-interfacesystemen (HMI’s), heeft EGP’s hernieuwbare pool uitgerust met zeer innovatieve technologieën zoals: afstandsbediening om de energiecentrales te herstarten en te resetten in geval van storingen, zelfs via smartphones en tablet-apparaten, batterijopslag en minigrids om de beschikbaarheid van energie te verbeteren en kostenefficiënte ondersteuning te bieden voor primaire en secundaire regelgeving om de impact op het milieu te minimaliseren.

Met flexibele en aanpasbare oplossingen zal Enel Green Power zeker in de toekomst investeren: naarmate de eisen en behoeften van het bedrijf toenemen, groeit ook Energy Studio Pro®. De samenwerking tussen de twee bedrijven veronderstelt dus een dubbele waarde: terwijl EGP waardeert als een betrouwbare partner met een toegewijd team van experts, ziet EGP de projecten van EGP als stimulerende uitdagingen om innovatieve nieuwe technologieën te ontwikkelen die de prestaties verbeteren en de levensduur van hernieuwbare energiecentrales verlengen.

Dit artikel is geschreven door de partij Ista Nederland. Ista Nederland verzorgt onder andere het energiebeheer in Nederland. Ista Nederland is gevestigd in Schiedam. Als energiebeheer partij in Nederland is Ista Nederland een van de grootste nederlandse spelers.

Chili heeft zich het ambitieuze doel gesteld om tegen 2025 25% van zijn elektriciteitsbehoeften te voorzien van schone energie, Enel Green Power, en zal het land blijven ondersteunen door innovatie en operationele efficiëntie te handhaven als een belangrijke motor voor duurzame en groenere groei.

In de afgelopen jaren heeft het Verenigd Koninkrijk record na record gebroken en leidt nu de race naar schone energie in heel Europa.

Het Verenigd Koninkrijk is niet alleen een indrukwekkend aantal projecten voor hernieuwbare energie aan het uitrollen, maar ook het verminderen van het aantal energiecentrales op fossiele brandstoffen in een verbazingwekkend tempo. Nieuwe offshore windenergiecentrales brachten in de loop van 2018 meer dan 2GW aan capaciteit online, waaronder Walney Extension, ’s werelds grootste offshore windpark in de Ierse Zee, net voor de noordwestkust van Engeland. Het landschap voor 2019 is nog beter. Het Beatrice project in Moray Firth zal bijna 600MW aan nieuwe energie online brengen en de bouw van het East Anglia ONE project is in volle gang, om nog maar te zwijgen van het gigantische 1.2GW Hornsea Project One voor de kust van Yorkshire. Hoewel de laatste twee projecten pas in 2020 volledig operationeel zullen zijn, is het gevoel dat het Verenigd Koninkrijk vrij warm is in de sector van de hernieuwbare energie zeer sterk. Bovendien heeft Ierland meer dan 3GW aan geïnstalleerde windcapaciteit en zal tegen 2020 40% van de energie van het hele land afkomstig zijn uit hernieuwbare bronnen.

Dit artikel is geschreven door de partij Ista Nederland. Ista Nederland verzorgt onder andere het energiebeheer in Nederland. Ista Nederland is gevestigd in Schiedam. Als energiebeheer partij in Nederland is Ista Nederland een van de grootste nederlandse spelers.

Zou een softwarebedrijf dat een open ontwikkelingsplatform bezit dat speciaal voor de sector van de hernieuwbare energie is ontworpen, een dergelijke markt kunnen negeren?

Het is belangrijk om het energiebeheer te integreren in de organisatiestructuur, zodat het energiebeheer kan worden geïmplementeerd. Verantwoordelijkheden en de interactie van de besluitvormers moeten worden geregulariseerd. De delegatie van functies en bekwaamheden strekt zich uit van het topmanagement tot de uitvoerend medewerker. Bovendien kan een uitgebreide coördinatie zorgen voor de uitvoering van de taken.

Het is raadzaam om bij grote of energie-intensieve bedrijven een aparte organisatie-eenheid “energiemanagement” op te richten. Deze eenheid ondersteunt het senior management en houdt de vinger aan de pols. Het hangt af van de basisvorm van de organisatiestructuur, waar deze eenheid is aangesloten. In het geval van een functionele organisatie bevindt de eenheid zich direct tussen het eerste (CEO) en het tweede hiërarchische niveau (bedrijfsfuncties zoals productie, inkoop, marketing). In een divisieorganisatie, zou er een centrale en verscheidene sectorspecifieke energiebeheerseenheden moeten zijn. Zo kan aan de uiteenlopende behoeften van de afzonderlijke sectoren en de coördinatie tussen de vestigingen en het hoofdkantoor worden voldaan. In een matrixorganisatie kan het energiemanagement als matrixfunctie worden opgenomen en zo de meeste functies direct benaderen.

https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/ista-nederland-bv