Index Gids
Image default
Bedrijven

Tijd voor IT Detachering

Ben je zoekend werkgever in de technologiebranche, dan is de kans groot dat je uitkomt bij IT detachering. Als werkgever kost het zoeken van een geschikte kandidaat veel tijd, en vooral in de IT sector is dit een veelvoorkomend probleem door de vaak specifieke functie-eisen aan een profiel. Of het nu om een fulltime of parttime werknemer of een stagiair gaat, detacheringsbureaus zijn in het leven geroepen om de perfecte match tussen bedrijf en individu te verwezenlijken.

 

IT Detachering

Een detacheringsdienst verzorgt de werving en selectie van kandidaten. Dat wil zeggen dat je als werkgever je enkel hoeft te richten op het sollicitatieproces en dat bespaart je veel tijd. Omdat je enkel kwalitatief geschikte kandidaten wilt uitnodigen voor een gesprek, hebben veel detacheringsbureaus in eerste instantie de optie voor werkzoekenden om zeer specifiek IT vacatures te zoeken. Zo kan er gezocht worden op het dienstverband type en de regio, maar kunnen er ook vaardigheden worden aangegeven. Ook specialisaties zoals programmeertalen staan in de lijst.

 

In details treden

Nadat de juist vaardigheden eruit zijn gefilterd zal je detacheringsbureau contact opnemen met de potentiele toekomstige werknemer om wat meer details door te spreken. Dit wordt vervolgens teruggekoppeld zodat je als werkgever ook zeer specifieke wensen kunt doorgeven. Een kandidaat zal dus op de hoogte zijn van wat er van hem verwacht wordt. Daarnaast hebben werkzoekenden via detacheerders dikwijls de mogelijkheid om verbredende of verdiepende opleidingen te volgen.

Voor meer info :