Spring naar inhoud

In drie simpele en snelle stappen leer kleuren

Je kent het vast wel, het leren bankstel of je zwarte lerenjas is volledig verkleurt en ziet er eigenlijk niet netjes meer uit. Je wilt de jas of het bankstel ook niet weg doen omdat ze zo lekker zitten. Je hebt een paar tweedehands leren schoenen gekocht en wil het leer kleuren. Óf je wilt juist die jas, schoenen of het bankstel verkopen en voor de verkoop de producten een wat mooier uiterlijk geven. Dan geef je ze een tweede leven met leerverf.

In de volgende stappen geef je jouw jas of bankstel dat mooie nieuwe tweede leven.

  1. Reinig het gebruikte leer eerst grondig. Dit doe je door het vet, vuil en andere resten te verwijderen. Doe dit voorzichtig en nauwkeurig. Het leer kleuren zal door het schone oppervlak beter hechten. Voor leer dat wat soepeler is, kan een extra handeling uitkomst bieden. Lakleer bijvoorbeeld, is een leersoort dat zeer soepel is. Het is daarbij belangrijk om voor het reinigen eerst het leer te schuren met dun schuurpapier, waardoor de kleur beter zal blijven zitten. Gebruik voor het reinigen van deze resten geen pure aceton. Aceton is namelijk agressief en het leeroppervlak kan hierdoor lelijk beschadigen.
  2. Roer de verfkleur voor gebruik goed door. Geduld is een schone zaak, ook bij het kleuren van leer. Voor beter resultaat is het van belang om de verf meerdere keren in dunne lagen aan te brengen. Daarnaast is het belangrijk om de verf, voor het aanbrengen van een volgende laag, eerst goed op te laten drogen. Voornamelijk bij donkere kleuren indringverf zoals indringverf zwart of bruin, is dit van groot belang. Laat de verf op een natuurlijke wijze drogen, gebruik hiervoor geen haarföhn.
  3. Acryllaag aanbrengen. Als de laatste verflaag is aangebracht en de kleur helemaal is opgedroogd, dan is het eindresultaat behaald. Voor optimale beschermen kan je nog een extra acryllaag aanbrengen. Deze zorgt ervoor dat de verf beter én langer blijft zitten.
Voor meer info : http://www.leerverfshop.nl