Index Gids
Image default
Bedrijven

Hulpmiddelen

Om alles gemakkelijk te maken verzint men overal handigheidjes voor. Ezelsbruggetjes helpen scholieren en studenten moeilijke dingen onthouden. Maar ezelsbruggetjes worden ook gebruikt voor makkelijkere dingen, zoals spelling. ’t Kofschip of het fokschaap zijn hier goed voorbeelden van. Deze geven aan met welke letter een werkwoord eindigt in de voltooide tijd. Letters die in deze worden voorkomen krijgen dan een t aan het eind, dit geld niet voor de klinkers. Hulp is daarom altijd welkom en men maakt hier dan ook graag gebruik van. Maar ook in andere dagelijkse situaties is ondersteuning zeer welkom, denk hierbij aan trapleuningen, roltrap of een lift. Deze helpen iedereen die moeite heeft om de trap op en af te komen.

Ook auto’s en andere voertuigen bevatten steeds vaker handige hulpmiddelen. Zo zijn er een aantal automerken die werken met een slimme auto. Deze kunnen gebruikt worden en bestuurd vi een app op de smartphone. Zo is het mogelijk om in te stellen dat de auto als voorverwarmt is als u de deur uit gaat of dat er tijdens kou niet gekrabd hoeft te worden omdat de auto de ruit al voor heeft verwarmd. Dit is wel het toppunt van luxe op dit moment. Verder kan men alles bijhouden en zal de auto het aangeven als deze een onderhoudsbeurt nodig heeft. Enkele metingen over het aantal kilometers dat er met de tank gereden kan worden zijn zeer handig.

Maar niet iedereen heeft geld voor zulke luxe toepassingen, zij zijn al blij als de auto rijdt. Een gemakkelijk te instaleren optie is een achteruitrijcamera. Deze camera’s zorgen ervoor dat men met vertrouwen gemakkelijk naar achter kan rijden omdat men goed zicht heeft over alles. Achteruitrij cameras zijn ook beschikbaar voor grote voertuigen dit helpt hen om veiliger te zijn n bijvoorbeeld de binnenstad, omdat zij hier vaak geen ruimte hebben of deze niet krijgen.

Voor meer info : http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/