Index Gids
Image default
Beauty en verzorging

Tanden Bleken: Voeding na de behandeling

Tanden bleken is tegenwoordig een populaire manier om een helderder en witter gebit te krijgen. Echter, na het bleken is het belangrijk om op je voeding te letten, omdat bepaalde voedingsmiddelen en dranken het resultaat van het bleken kunnen aantasten. In dit artikel bespreken we wat je wel en niet mag eten na het bleken van je tanden. Voor zelf tanden bleken met whiteningstrips kun je natuurlijk ook kiezen, hiervoor zijn dezelfde principes van toepassing.

Mag je alles eten na tanden bleken?

Na het bleken van de tanden met de juiste middelen mag je in principe weer alles eten. Echter, het is verstandig om binnen 48 uur na het bleken geen voedsel met veel kleurstoffen te nuttigen, aangezien dit beschadiging kan veroorzaken en het resultaat van het bleken kan verminderen. Het is daarom aan te raden om voedsel te kiezen dat wit of helder is.

Kleurstoffen na tanden bleken

Het vermijden van voedingsmiddelen en dranken met veel kleurstoffen is belangrijk, omdat dit beschadiging kan veroorzaken en het resultaat van het bleken kan verminderen. Probeer daarom binnen 48 uur na het bleken voedsel te kiezen dat wit of helder is.

Brood na tanden bleken

Brood is een geschikt voedingsmiddel na het bleken van je tanden, aangezien het geen overmatige hoeveelheden kleurstoffen bevat die het resultaat van het bleken kunnen beïnvloeden. Hierdoor is brood één van het meest neutrale voedsel na het bleken van je tanden.

Belangrijk hier op te letten na het bleken

Het is belangrijk om op je voeding te letten na het bleken van je tanden, omdat bepaalde voedingsmiddelen en dranken het resultaat van het bleken kunnen aantasten. Het is aan te raden om binnen 48 uur na het bleken voedsel te kiezen dat wit of helder is en om te vermijden om veel kleurstoffen te nuttigen. Brood is één van het meest neutrale voedsel na het bleken van je tanden.