Index Gids
Image default
Zakelijk

Authenticiteit

Waarschijnlijk heeft u wel eens gehoord van het bedrijf Alibaba. Het is een groot internetbedrijf uit China en lijkt wel een beetje op de online veilingsite EBay. Alibaba heeft nog niet zo lang geleden ook de stap gemaakt naar de westerse beurs. Maar niet alles gaat crescendo want er zijn ook wel wat problemen. Zo worden er bijvoorbeeld veel namaak producten verkocht via de website.

Om dit probleem nu echt goed aan te pakken gaat de Chinese internetgigant een samenwerking aan met het Israëlisch bedrijf Visualead. Dit bedrijf is gespecialiseerd in beveiliging van producten en werkt heel veel met QR codes die gefabriceerd worden met behulp van een QR code printer. Voortaan zullen producten die worden besteld op Alibaba worden voorzien van een speciale QR-code die moet helpen bij het aantonen van de authenticiteit van het product. De consument kan nadat hij of zij de QR code scant informatie over het product inzien, waaronder de authenticiteit van het product. Veel grote merken zullen ook blij zijn met de betere beveiligingsmaatregelen van de Chinese internetgigant.

Overigens zullen de QR codes op de producten van Alibaba nogal verschillen van de QR codes die wij vandaag de dag kennen. De QR code is namelijk niet een combinatie van zwart witte blokjes maar er zal gewerkt worden met kleuren en logo’s. Volgens het Israëlisch bedrijf Visualead zijn gekleurde QR codes beter te beveiligen dan de authentieke QR codes die wij kennen. De codes zullen dan ook geprint worden met een ander type printer. Weer een innovatie op het gebied van printen. Het lijkt wel alsof er in deze branche constant verbeteringen en innovaties worden bereikt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de baanbrekende 3D printer of de Hot Foil printerdie in de industriële branche voor vele nieuwe mogelijkheden heeft gezorgd.

Voor meer info : http://www.kba-metronic.com/nl