Index Gids
Image default
Vakantie

Een weekendje weg naar de Ardennen

Een weekendje naar de Ardennen in een vakantiehuis is onwijs leuk. Lekker even op pad met de familie, weg uit het drukke Nederland. In de Ardennen is het nog rustig, er is veel natuur en weinig tot geen herrie. Ben je iemand van de activiteiten? Spring op je mountainbike en fiets door de heuvels waar je volledig je energie kunt uitleven. Wil je het wat rustiger aan doen? Dan is het aan te raden om te gaan wandelen. Op je eigen tempo kun je wandelen door de bossen van de Ardennen en genieten van het uitzicht. Als je het leuk vindt om steden te bezoeken, dan is Bastogne, La Roche, Durbuy, Dinant en Trois-Ponts aan te raden om te bezichtigen. 

Met het gezin op vakantie

Het mooie van een vakantie met het gezin in de Ardennen is dat voor ieder gezinslid wel een activiteit is dat hij of zij leuk vindt. Echter zijn de activiteiten en faciliteiten per seizoen verschillend. Skiën of langlaufen in de Ardennen kan alleen in de winter en als er voldoende sneeuw ligt. Kanoën kan in het voorjaar, de zomer en in het najaar, maar dan moet er wel voldoende water zijn.

Wat maakt een vakantie in de Ardennen anders dan andere vakanties?

Het grote verschil met een vakantie in de Ardennen en een vakantie in Nederland is dat je in de Ardennen echt het gevoel hebt dat je op vakantie bent. Het buitenlandgevoel, waar de mensen frans spreken. Het heuvellandschap, de cultuur en de vrijheid. En een bijkomend voordeel is dat het relatief niet ver weg is, het is goed aan te rijden met de auto. Enthousiast geworden? Boek een vakantie naar de Ardennen. Er zijn vele huisjes van particulieren te huur op het internet. Google maar eens op “vakantiehuis huren in de Ardennen”.